İçeriğe git

DAÜ Mimarlık ve INTBAU Seminerlerine Andreas Lordos’la Devam Edildi.

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mimarlık Bölümü, INTBAU Kıbrıs işbirliğiyle gerçekleşen akademik seminer ve konferans serilerine eklenen yine çok önemli bir seminer ile adından söz ettirdi. Kıbrıs’ın Güneyinde başarılı ve önemli projelere imza atmış olan deneyimli mimar Andreas Lordos DAÜ Mimarlık Bölümü’ne ziyarette bulundu.

Kaliforniya Berkeley Üniversitesi’nde aldığı eğitimin ardından Kıbrıs’a dönen Adreas Lordos, hayata geçirdiği sayısız mimari projelerinden birçok ödül almıştır. Lordos aynı zamanda Lefkoşa İngiliz Okulu’nun yönetim kurulu üyesi ve Kıbrıs Doğal Gaz ve Petrol Birliği’nin başkanıdır.

Lordos INTBAU kapsamında DAÜ Mimarlık Bölümü’nde vermiş olduğu seminerde dinleyicilere, sürdürülebilir dönüşüm teması altında terk edilmiş tarihi bir yapının doğru adımlar atılarak bugün nasıl yeniden canlandırılabileceğini aktardı. Kültür mirasımız olan eski Kıbrıs evlerinin korunması ve bilinçli bir şekilde yeniden yapılandırılmasının önemini vurgulayan Lordos, diğer yandan günümüzün en önemli unsurlarından biri haline gelen sürdürülebilirlik ve ekolojinin mimarlıkla nasıl bütünsel bir kavram olarak çalışılması gerektiğine değindi.

Çok sayıda öğrenci ve öğretim üyesinin katıldığı seminer DAÜ Mimarlık Bölümü Başkanı Prof. Dr. Özgür Dinçyürek’in Andreas Lordos’a verdiği teşekkür sertifikasıyla son buldu.