İçeriğe git

DAÜ Mimarlık Fakültesi'nden Tarihi Bandabulya'da Tasarım Dersleri

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mimarlık Fakültesi öğrencileri Gazimağusa’nın tarihi mekanlarından Kapalı Pazar Bandabulya’da tasarım stüdyosu derslerini gerçekleştiriyor.

DAÜ ve Gazimağusa Belediyesi arasında gerçekleştirilen işbirliği ile 2014 – 2015 Akademik Yılı Bahar Dönemi’nden itibaren Bandabulya’da yürütülmeye başlanan dersler kapsamında öğrenciler tarihi mekanda tasarım yapma imkanı buluyorlar. Öğrencilerin daha yaratıcı çalışmalar sergilemeleri ve tarihi mekanların yararlı amaçlarla kullanılması amacıyla gerçekleştirilen proje kapsamında Gazimağusa Belediyesi ve DAÜ Vakıf Yöneticiler Kurulu Başkanı İsmail Arter ve DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam öğrencileri Bandabulya’da ziyaret etti.

İsmail Arter: “Gazimağusa kentinin tarihi eseri bol olan bir geçmişi var”.

Ziyarette bir konuşma yapan İsmail Arter, DAÜ ile yapılan işbirliğinin, Gazimağusa kentinin tarihi miras potansiyelini hareketlendirmek, Suriçi’nin canlanması ve DAÜ’nün kentle bütünleşmesini sağlamak açısından önem arzettiğini kaydederek, DAÜ Mimarlık Fakülltesi öğrencilerine eğitim gördükleri süre zarfında ihtiyaçlarda bir eksiklik olursa giderileceği sözünü verdi ve öğrencilere çalışmalarında başarılar diledi.

Prof. Dr Necdet Osam: “Gazimağusa tarihi bir kenttir”.

DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam ise Gazimağusa Suriçi’nin tarihle dolu bir yer olduğunu ifade etti ve DAÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şebnem Hoşkara ile öğretim üyelerine ve Gazimağusa Belediyesi’ne teşekkürlerini sundu.

Prof. Dr. Şebnem Hoşkara: “Öğrencilerimizi tarihi mekanlarla buluşturmak akademik çalışmalar açısından önem arz ediyor.”

DAÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şebnem Hoşkara da DAÜ olarak Gazimağusa Belediyesi ile Gazimağusa Suriçi’nin canlanması adına çalışma ve girişimler yaptıklarını, bu girişmlerden birinin de Suriçi’nde yer alan Bandabulya’da DAÜ Mimarlık Fakültesi öğrencileri için derslikler oluşturmak ve bu sayede öğrencilerin tarihi dokuyu yakından tanıyarak daha yaratıcı, daha güzel projeler ortaya çıkarmalarını sağlamak olduğunu belirtti. Prof. Dr. Hoşkara, “Öğrencilerimizi tarihi mekanlarla buluşturmak akademik çalışmalar açısından önem arz ediyor.” diyerek, öğrencilerin Bandabulya gibi tarihi bir mirasa sahip olan mekanlarda ders görecek ve öğretim üyelerinin böylesi güzel tarihi yerlerde ders verecek olmalarından dolayı heyecanlı olduklarını vurguladı ve desteklerinden dolayı Gazimağu Belediye Başkanı İsmail Arter ve DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam’a teşekkürlerini sundu.

Gazimağusa Suriçi Derneği Başkanı Rifat Yalınç: “Her türlü ev sahipliği yapmaya hazırız”

Gazimağusa Suriçi Derneği Başkanı Rifat Yalınç da Suriçi’nde her türlü ev sahipliği yapmaya hazır olduklarını belirterek, “Yeter ki Suriçi’nde faaliyetler için başvurular olsun. DAÜ Mimarlık Fakültesi öğrencilerinin böyle bir tarihi dokuda çalıştıklarında daha yaratıcı olacaklarına inanıyorum. Öğrenciler daha çok pozitif etkileşim içinde olacaktır. Gazimağusa Belediyesi ve Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin böyle bir işbirliği içinde olmalarının doğru bir karar olduğunu düşünüyorum. Bandabulya gibi tarihi bir mekanın böyle bir şekilde değerlendirilmesi önemlidir.” şeklinde konuştu.