İçeriğe git

DAÜ Mimarlık Fakültesi’nde 'Küçük Evimiz, Büyük Yüreklerimiz' Başlıklı Konut Sohbetleri Gerçekleştirildi

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), Mimarlık Fakültesi, ‘Konut, Eğitim, Danışma ve Araştırma Merkezi’ (KEDA-M), üniversitede konut konusunda var olan bilgi birikimini, konutla ilgili tüm paydaşlara aktarmayı hedefliyor. Merkez, çok boyutlu olarak ele alınması gerektiğine inandığı konut olgusunu; fiziksel, sosyal, ekonomik, teknolojik, kültürel, yasal ve benzeri tüm boyutları ile faaliyet alanı içerisinde tutmaktadır.

Bu doğrultuda merkez, sürdürmekte olduğu ‘eğitim - araştırma’, ‘araştırma - yayın’, ‘uygulama - danışma’ ve ‘işbirlikleri’ faaliyetlerine paralel olarak IV. Dönem KEDA-M aktiviteleri içerisinde ‘Konut Sohbetleri’ni de devam ettirmektedir.

Feriha Altıok

Konut, Eğitim, Danışma ve Araştırma Merkezi – KEDA-M’nin (HERA-C) amaç ve hedefleri doğrultusunda, 04 Mayıs 2017, Perşembe günü, saat 15:00’te, Mimarlık Fakültesi, Alpay Özdural Konferans Salonu’nda, Konut Sohbetleri / ‘Housing Talks’ etkinliği gerçekleştirildi. Şiir aracılığı ile mekan ve konut tasviri odağında gerçekleştirilen etkinliğe davetli konuşmacı olarak şair Feriha Altıok katıldı. Mimarlık disiplini dışında, yazın alanında önemli pozisyonlara sahip olan Altıok, konutla ilgili şiirlerini, yorumlarını ve deneyimlerini, böyle bir etkinlikte katılımcılarla tartışma ve paylaşma fırsatı buldu. Altıok, şiir yazmaya başlamasının nedenlerini ve bu yolda yaşadığı deneyimlerini paylaştı. Şiir kitabından bahseden Altıok daha sonra içinde yer alan şiirlerden okuyarak katılımcılara keyifli anlar yaşattı. Sözlerine önceden mimarlığın ona göre olmadığını düşündüğünü ama mekanların ona göre olduğunu ve her şiir kitabının içine mekanları kattığını söyleyerek devam eden Altıok, şiirin hayatında ne kadar önemli bir yere sahip olduğundan ve burada DAÜ’lülerle duygularını paylaşıyor olmaktan duyduğu mutluluktan bahsederek konuşmasını sonlandırdı.

Feriha Altıok, Doç. Dr. Kağan Günçe

Merkez Başkanı Doç. Dr. Kağan Günçe, Konut, Eğitim, Danışma ve Araştırma Merkezi – KEDA-M’nin organize ettiği ve moderatörlüğünü Yrd. Doç. Dr. Afet Çeliker Coşkun’un üstlendiği ‘Konut Sohbetleri III’ etkinliğinin oldukça keyifli geçtiğine işaret ederek, merkez olarak bu tarz etkinlikler düzenlemeye devam edeceklerinin de altını çizdi. Doç. Dr. Kağan Günçe tarafından Feriha Altıok’a teşekkür belgesi verilmesinin ardından etkinlik kokteyl ile sona erdi.