DAÜ Mimarlık Fakültesi Dakan Yardımcısı Doç. Dr. Afet Coşkun Dünya Engelliler Günü İle İlgili Mesaj Yayımladı

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Afet Coşkun 3 Aralık Dünya Engelliler Günü ile ilgili mesaj yayımladı. Doç. Dr. Çoşkun mesajında şu ifadelere yer verdi:

“1992 yılından beridir Birleşmiş Milletler 3 Aralık gününü, Dünya Engelliler Günü olarak kabul etmektedir. Uluslararası bir farkındalık günü olan bugün farklı etkinliklerle kutlanmaktadır. Herkes için erişilebilir çevre yaratmak adına kentlerin, sokakların, binaların evrensel tasarım prensipleriyle tasarlanması gereği toplum için büyük önem taşımaktadır. Böylelikle, “farklı becerilere sahip kişiler” de engelsiz bir yaşam tarzına kavuşabilir. Her türlü, sosyal, kültürel ve sportif etkinliğe katılabilir; doğanın ve kamusal alanların sunduğu tüm hizmetlerden sorunsuzca yararlanabilir. Bu farkındalık, farklı ölçeklerde ele alınarak, mimarlık mesleğini gerçekleştiren profesyonellerin bilinciyle daha da öne çıkacaktır. Toplumda yer alan her birey için erişilebilir ve eşit kullanılabilir kentler, sokaklar, binalar ve mekanlar yaratılacaktır.  Bu amaçla, DAÜ Mimarlık Fakültesi olarak 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutlar, toplumsal farkındalık adına, eşit haklar temelinde evrensel tasarım ilkeleriyle yaratılmış bir dünya hayal ettiğimizin altını çizeriz.”