İçeriğe git

DAÜ Mimarlık Bölümü’nden Mülteciler İçin Kampanya

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü, bir sosyal sorumluluk projesine daha imza attı. Her dönem öğrencileriyle farklı sosyal sorumluluk projelerine imza atan DAÜ Mimarlık Bölümü, önceki dönemlerde Tatlısu’da ağaç dikimi, Gazimağusa’da sahil temizliği ve park ile bahçelerin temizliği alanlarında projeler yürütmüş; bu dönem de yine çok önemli bir alanda, öğrencileriyle birlikte mülteciler için bağış kampanyası başlatmıştır. DAÜ Mimarlık Fakültesi’nde 14 Mart 2016 Pazartesi günü gerçekleştirilen panel ve bağış etkinliğine yüzlerce mimarlık öğrencisi, akademisyenler ve araştırma görevlileri katıldı.

“Mülteciler için adaleti birlikte inşa edelim” sloganıyla DAÜ Mimarlık Bölümü, Mülteci Hakları Derneği ile ortaklaşa yürüttüğü kampanya kapsamındaki panel, DAÜ Akademik İşler’den Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Sözen, Kıbrıs Barış Araştırmaları Enstitüsü’nden (PRIO) Mete Hatay, Mülteci Hakları Derneği İletişim Yöneticisi Sıla Tüfekçioğlu ve DAÜ Mimarlık Bölümü Başkanı Prof. Dr. Özgür Dinçyürek’in katılımları ile gerçekleştirildi.

Bir saat süren panele, mimarlık öğrencileri yoğun ilgi gösterdi. Panelde mültecilerin yaşadıkları sıkıntılara ve mülteci haklarına değinen konuşmacılar, herkesin bir gün mülteci durumuna düşebileceğini ve mültecilere insanlık olarak desteğimizi eksik etmememiz gerektiğini vurguladı. Panelde konuşma yapan DAÜ Mimarlık Bölümü Başkanı Prof. Dr. Özgür Dinçyürek, her mimarın duyarlı olması gerektiğini belirtip, öğrencilere yapılan bağışlardan ve etkinliğe yoğun ilgilerinden dolayı teşekkürlerini ileterek, böylesine bir sosyal sorumluluk projesinde gönüllü görev aldıkları için takdirlerini sundu. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sözen, böylesine anlamlı bir organizasyona imza atan Mimarlık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Dinçyürek’e ve Mimarlık Bölümü’ne, DAÜ adına takdir ve teşekkürlerini bildirdi.

https://www.facebook.com/154036407950395/videos/1103727342981292/

Mülteciler için kuru gıda, bakliyat, hijyenik malzemeler, temizlik ürünleri, çocuklar için bir çok okul ihtiyaçları, oyuncak, bebek bezi ve maması gibi temizlik, gıda ve kırtasiye alanlarında bir çok bağışta bulunan mimarlık öğrencileri, panelin ardından kokteylle devam eden etkinlikte, akademisyenlerle bir araya gelerek,  bir sosyal sorumluluk projesini  daha başarıyla tamamlamanın verdiği gururla yeni dönemin başında enerji depoladılar.