İçeriğe git

DAÜ Mimarlık Bölümü'nde 'Alumni Talks' Adlı Etkinlik Düzenlendi

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü, “ALUMNI TALKS” adı altında her dönem gerçekleştirdiği mezun konuşmalarına bu dönem de yenilerini ekledi.

Her dönem kendi mezunlarını konuşmacı olarak davet eden Mimarlık Bölümü, bu dönem Hayriye Gültutan ve Ahmet Özenç’i konuşmacı olarak ağırladı. Kıbrıslı başarılı mimarlardan Ahmet Özenç, DAÜ Mimarlık Bölümü’nden mezun olduktan sonra yüksek lisans eğitimini almak için İtalya’ya gitmiş ve yüksek lisans eğitimini Politecnico di Milano’da tamamlamıştır. Eğitiminin ardından, İstanbul’da profesyonel iş hayatına başlayan Özenç, konuşması sırasında DAÜ’de aldığı eğitim, burada edindiği altyapı olmadan yüksek lisans eğitiminde ve meslek hayatında başarılı olmasının mümkün olamayacağına değinmiş ve tüm akademik personele konuşması esnasında bir kez daha teşekkür etmiştir.

Hayriye Gültutan ise, DAÜ’den mezun olduktan sonra, profesyonel meslek hayatına başlamıştır. İstanbul’da AE Dizayn Ofis’te çalışan Gültutan, bunun yanı sıra Türkiye’nin önde gelen mimarlık ofislerinden Emre Arolat Mimarlık’ın projelerinden Zorlu Center ve Quasar-İstanbul, Quasar-Meydanbey’de koordinatör mimar olarak görev almış ayrıca  iç mekan tasarımlarında da rol oynamıştır.

Kendi öz geçmişinden kısaca bahseden Gültutan, DAÜ’de aldığı mimarlık eğitiminin tasarım ufkunu genişlettiğini ve gelişen bu ufkuyla, İstanbul’da yaptığı iş başvurusunda diğer mimarlar arasından kolaylıkla sıyrılıp iş bulduğunu belirterek, seminere katılan mimar adaylarına meslek hayatına adım atarken neler yapılması gerektiği hakkında öğütler vermiştir.

Seminerin ardından, Mimarlık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Özgür Dinçyürek, Mimarlık bölümü adına Gültutan ve Özenç’e DAÜ’yü en iyi şekilde temsil ettikleri için teşekkürlerini sunup başarılarının devamını diledi.

Çok sayıda öğrenci ve öğretim üyesinin katıldığı seminer Mimarlık Bölüm Başkanı Dinçyürek’in verdiği teşekkür sertifikalarıyla son buldu.