İçeriğe git

DAÜ Mimarlık Bölümü ve INTBAU Kıbrıs, Dünya Kültür Mirası Günü’nü ortak bir Seminerle Kutladı

Uluslararası Geleneksel Yapı, Mimari ve Şehircilik Birliği INTBAU’nun bölgesel kuruluşu olan ve 2009 yılından beridir adada faaliyetlerini sürdüren INTBAU Kıbrıs ve Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü, geçtiğimiz günlerde AESOP üyesi Dr. Gizem Caner’in seminerine ev sahipliği yaptı. 

Her dönem, dünyanın çeşitli ülkelerinden davetli katılımcılarla sürdürülen INTBAU etkinliklerinin bu dönemki seminer konuğu, “Lefkoşa’nın Bölünmesinin Mekansal Düzenine Tarihsel Bir Bakış” adlı sunuşu ile Gizem Caner oldu.

Mimarlık eğitimini İstanbul’da İTÜ’de tamamlayan Caner, doktora çalışmasını “Çok Kültürlülük, Bölünme ve Planlama: Kentsel Bütünleşme İçin Dersler ve Lefkoşa Örneği” adı altında tamamladı.

Gizem Caner ve Özgür Dinçyürek

Dünya Kültür Mirası / Uluslararası Anıtlar ve Siteler Günü’nün kutlama etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen bir dizi etkinlikten biri olan ve DAÜ Mimarlık Fakültesi’nde gerçekleşen seminerde Mimarlık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Özgür Dinçyürek, kültür mirasının korunması konusunda farkındalık yaratmak amacıyla yapılan bu etkinliklerin, toplum bilincini artırmada önemli rol oynadığının altını çizerek Caner’in de sunuşuyla verdiği destek için teşekkürlerini bildirdi.

Mimarlık öğrencilerinin ve akademik personelin yoğun ilgisiyle, katılımın yüksek olduğu seminerde, Lefkoşa’nın bölünmeden önce Osmanlı Dönemi’ndeki mekânsal organizasyonuna ve Lefkoşa’nın tarihsel gelişimine değinen Caner, tarihin öneminden bahsetmiş ve bir şehrin / mekanın yaşadıklarıyla var olması gerektiğine ve tarihi iyi bilmeden de o şehri / mekanı nasıl daha iyi yaşatabileceğimizi bilmenin mümkün olmadığına sunuşunda yer vermiştir.

INTBAU Kıbrıs Başkanı Prof. Dr. Özgür Dinçyürek’in yapmış olduğu kapanış konuşmasının ardından, Dr. Caner’e katılımından dolayı sertifika ve anı olarak etkinliğin posteri takdim edilmiştir.