İçeriğe git

DAÜ Mimarlık Bölümü Başkanı Prof. Dr. Özgür Dinçyürek, MOBBİG Toplantısı’na Katıldı

Yılda iki kez, Türkiye’nin farklı bir coğrafyasında, Mimarlık Bölümü’nün bulunduğu bir üniversitede  düzenlenen ve 134 okulun dahil olduğu MOBBİG (Mimarlık Okulları Bölüm Başkanları İletişim Grubu) Toplantısı, Gaziantep’te  gerçekleştirildi. Zirve Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen 42. MOBBİG toplantısında, “Yerellik” temasıyla mimarlık eğitimi tartışıldı. 

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü adına, Bölüm Başkanı Prof. Dr. Özgür Dinçyürek’in katıldığı birçok üniversiteden gelen bölüm başkanlarının katılımıyla gerçekleşen program, açılış konuşmaları, “Yerellik” yönelimli bildiriler, çalışma gruplarının sunumları, panel, paylaşımlar ve oylamalardan oluşup iki gün boyunca Zirve Üniversitesi Kampüsü’nde sürmüştür.

DAÜ Mimarlık Bölümü Başkanı Prof. Dr. Özgür Dinçyürek’i, bölüm başkanlığı yaptığı iki dönem boyunca atılan adımlar ve edinilen başarılardan ötürü tebrik eden diğer Mimarlık Bölüm Başkanları, Dinçyürek’in bölüm başkanlığı süresince, DAÜ Mimarlık Bölümü’ne kazandırdığı Türkiye’den MİAK (Mimarlık Akreditasyon Kurulu) denkliği ve tamamlanmak üzere olan Amerika’dan NAAB SE (Ulusal Mimarlık Akreditasyon Kurulu) denkliği süreçlerinin başarısı ile nedeniyle ayrıca takdir etmişlerdir.

Kısa sürede eğitim kalitesini gözle görülür bir biçimde artıran ve bir çok başarıya imza atan bir bölüm olarak, bir sonraki MOBBİG toplantısının DAÜ Mimarlık Bölümü’nde yapılması teklifi getirilmiştir.

İki gün süren çalışma programının ardından iki günlük Şanlıurfa, Zaugma ve Gaziantep teknik gezileriyle son bulan MOBBİG 42’den ayrılan Profesör Dinçyürek, adaya döner dönmez, gelecek MOBBİG 43 toplantısına ev sahipliği yapılacağı haberini Mimarlık Fakültesi ile gururla paylaşmış ve hemen bu ev sahipliği için çalışmalara başlanmıştır. 

MOBBİG Toplantısı

MOBBİG Toplantısı

İlgili Yazılar