İçeriğe git

DAÜ – MİKA Müdürlüğü Kariyer Gelişim Programı'nın İlk Ayağı Tamamlandı

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mezunlarla İletişim ve Kariyer Araştırma Müdürlüğü (MİKA) tarafından mezun adaylarını profesyonel yaşama hazırlama amacıyla hazırlanan “Kariyer Gelişim Programı”nın ilk ayağı tamamlandı.

Vodafone İnsan Kaynakları Eğitim ve İşe Alım Kıdemli Uzmanı İnci Moreket’in Özgeçmiş Yazımı, Mülakat Teknikleri  ve Canlı Mülakat, DAÜ Öğretim Görevlisi  ve Uluslararası Ofis Koordinatörü Ozan İnamlık’ın Kişisel Pazarlama ve Kariyer Planı, DAÜ Öğretim Görevlisi Turan Değirmencioğlu’nun Özgeçmiş, Kapak ve Amaç Mektubu Yazımı konularında  gerçekleştirdikleri seminerler ile programın ilk ayağının tamamlandığını belirten DAÜ MİKA Müdürü Derviş Ekşici, programın ikinci ayağı olan ‘İş Bulma Teknikleri’ hususunda mezun adaylarının programa dahil edileceğini söyledi. 

Program sonunda konuşmacı İnci Moreket’e hediye takdiminde bulunan Eksiçi, konuşmacılara yaptıkları katkılardan dolayı DAÜ adına teşekkürlerini sundu. Ekşici seminerlerin devam edeceğini ekleyerek MİKA Müdürlüğü altında hizmet veren Kariyer Merkezi’nin, öğrenciler arasında yaptığı araştırmada kültürel bir takım sorunların veriler ışığında ortaya çıktığına işaret etti. Sosyal problemleri de barındıran bu soruna kayıtsız kalmalarının mümkün olmadığını, genç neslin bu konuda desteğe ihtiyacı olduğunun çok açık olduğunu belirten Ekşici, bugün ülkenin önemli sorunlarından birinin insan kaynakları alanında iş arayanla, işverenin biraraya getirilemeyişi de olduğunu belirterek, ‘İş Bulma Teknikleri’ konulu seminerler aracılığı ile bu sorunun azalmasına destek olacaklarını da ekledi.