İçeriğe git

DAÜ Mezununun Şarkısı ABD'deki Yarışmada Finale Kaldı

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İletişim Fakültesi, Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı Bölümü mezunu Shahed Mohseni Zonoozi’nin, DAÜ öğrencisi olduğu dönemde yazıp bestelediği “The Cyprus Station (Kıbrıs İstasyonu)” isimli şarkısı, Amerika Birleşik Devletleri’nde önemli ve saygın bir müzik yarışması olan “Uluslararası Şarkı Yazarlığı Yarışması”nda 16 bin şarkı arasından finale kalma başarısı gösterdi.

Zonoozi şarkısında Kıbrıs’ı dünyanın her yerinden gelen öğrencilere tanışma imkanı veren ve birlikte yapılan güzel şarkıların dünyanın diğer bölgelerinde duyulmasını sağlayan bir istasyon olarak anlatıyor. Şarkıyı Kıbrıs’a olan sevgisinden ve DAÜ’de yaşadığı güzel anılarından dolayı yazıp bestelediğini söyleyen Zonoozi, söz konusu yarışmada kazanan şarkının halk oylamasıyla belirleneceğini ifade ederek DAÜ öğrencilerinden ve KKTC halkından destek istedi. Yarışma ile ilgili oylama http://www.radioairplay.com/voting2017/World%20Music adresinden Shahed Mohseni Zonoozi ismine oy verilerek yapılabiliyor.

Zonoozi daha önce de beste ve yapımcılığını yaptığı “Tanınmayan Ülke” parçası ile ABD’de gerçekleştirilen Küresel Müzik Ödülleri Yarışması’nda Dünya Müziği dalında Bronz Madalya kazanma başarısını elde etmişti.

İlgili Yazılar