İçeriğe git

DAÜ Mezunundan Bronz Madalya

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İletişim Fakültesi, Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı Bölümü mezunu Shahed Mohseni Zonoozi, beste ve yapımcılığını yaptığı “Tanınmayan Ülke” parçası ile ABD’de gerçekleştirilen Küresel Müzik Ödülleri Yarışması’nda Dünya Müziği dalında Bronz Madalya kazanma başarısını elde etti.

Zonoozi DAÜ’de eğitim gördüğü dönemde arkadaşı Sam Mosallaeipour ile birlikte kültürel çeşitlilikten ilham alarak Kıtalar Arası Konserler projesini başlattı. Söz konusu projenin bestelerini Zonoozi yaparken, DAÜ Mühendislik Fakültesi, Endüstri Mühendisliği Bölümü öğrencisi Mosallaeipour projenin yapımcılığını üstlendi.

Proje ile müzik ve sahne sanatları aracılığıyla toplumlar üzerinde olumlu bir etki yaratmak isteyen sanatçılar bir ekip oluşturarak 2011 – 2015 yılları arasında dünya çapında bir dizi müzik albüm tanıtımı ve canlı konser organizasyonları düzenledi.  Düzenlenen organizasyonlar ile Barış, Sevgi ve Hayat gibi konuların müziğin diliyle nasıl anlatılabileceğini ortaya konmaya çalışıldı.

Bronz Madalya almaya hak kazanan söz konu parça Kıtalar Arası Konserler projesinin bir parçası olarak 2013 ve 2014 yıllarında DAÜ’de sahnelenmiş ve şarkının sözleri Kıbrıs adasına dikkat çekmektedir. Parçada Kıbrıs’ın toplumlar arası yaşanan şiddet olayları sonunda Kuzey ve Güney olmak üzere ikiye ayrılması, adanın güneyinin Kıbrıs Cumhuriyeti adıyla uluslararası tanınırlığı olması, kuzeyin ise Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olarak siyasi anlamda sadece Türkiye tarafından tanınması ve dünyada tanınmayan bölge olması konu edilmiştir. 

Zonoozi yaptığı “Tanınmayan Ülke” parçası ile tanınmayan bölgede yaşayan insanların orada bir hayatı olduğunu, o insanların hayatlarını dünyanın geri kalanına duyurmak için böylesi güzel şarkılarla yapılabileceğinin mesajını vermeye çalıştı.

Kıtalar Arası Konserler’in ilk resmi müzik albümü olan “Yolculuk” albümünde ayrıca ABD’de düzenlenen Yılın Şarkısı Yarışması’nda yarı finale kalan bir diğer ödüllü şarkı ‘Çok Uzaklarda’ bulunmaktadır. Dünyanın çeşitli bölgelerine ait pek çok değişik tarzda müzik parçası içeren bu albüm, dinleyicisini Uzak Doğu’dan Akdeniz ve Afrika’ya uzanan coğrafi bir gezintiye çıkarıyor.

Salar Hamzei-Gitar, Yasaman Behshad-Vokalist, Babak Mahbaei-Elektro-Gitar, Behzad Heidarshenas-Flüt, Ehsan Shafiee-Vurmalı Çalgılar

Yolculuk albümünde, Kıtalar Arası Konserler özgün müziklerle uluslararası unsurları birleştirerek müzik yelpazesinde farklı tarzlar, tatlar ve dünya görüşleri sergilemektedir. Kıtalar Arası Konserler albümünde pek çok sanatçının eserlerine yer verilmiştir, özellikle “Tanınmayan Ülke” parçasının kaydına katkı sağlayan Salar Hamzei-Gitar, Yasaman Behshad-Vokalist, Babak Mahbaei-Elektro-Gitar, Behzad Heidarshenas-Flüt, Ehsan Shafiee-Vurmalı Çalgılar ile birlikte çalışılmıştır.

Kıtalar Arası Konserler albümündeki tüm müzik ve videoları http://intercontinentalconcerts.org/ adresinden ücretsiz indirebilir.