İçeriğe git

DAÜ Mezunundan Başarılı Bir Kariyer

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Turizm Fakültesi, Rekreasyon Yönetimi Bölümü 2009 mezunu Çağrı Ertuna, Ertuna Home Electronics firmasının direktörlük görevini başarıyla sürdürüyor. DAÜ’den mezun olduktan sonra Arkın Palm Beach Otel’de muhasebe kadrosunda göreve başladığını belirten Ertuna daha sonra Ertuna Home Electronics firmasını kurduğunu vurguladı.

Vizyonunun gelişmesinde DAÜ’nün çok büyük bir payı olduğunun altını çizen Ertuna, elde etmiş olduğu başarıların arkasında DAÜ’nün büyük rolu olduğunu belirtti. “DAÜ büyüdü ve Gazimağusa da büyüdü” diyen Ertuna Home Electronics’e olan ihtiyacın DAÜ sayesinde arttığını vurguladı. Mezun olduktan sonra turizm alanında elde etmiş olduğu deneyimlerin çok önemli olduğuna değinen Ertuna DAÜ’den kazandığı bilgiler ışığında şimdiki müşteri ilişkilerinin çok sağlam olduğunu aktardı.

DAÜ’nün öğrencilerine girişimcilik ruhu kazandırdığını aktaran Ertuna,  yabancı dilde verilen eğitimin de önemine değinerek dış ticaret için İnglizce ve Almanca dillerinin büyük önem taşıdığını aktardı. Ertuna, yabancı firmalarla kurulan ortaklıklarda DAÜ’de aldığı yabancı dil eğitiminin çok büyük rolü olduğunu aktardı.  

Bir DAÜ’lü olarak DAÜ’nün hem KKTC hem de Gazimağusa için büyük önem taşıyan bir yapı taşı olduğuna dikkat çeken Ertuna,  DAÜ’nün birçok alanda birçok kişiye imkanalar sunduğunu savundu.