İçeriğe git

DAÜ Mezunu Soner Öztürk Başarılı Kariyerini Türk Hava Yolları’nda Reklam Koordinatörü Olarak Sürdürüyor

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İletişim Fakütesi, Sinema ve Televizyon Bölümü, 2012-2013 Akademik Yılı Bahar Dönemi Mezunu Soner Öztürk, başarılı kariyerini Türk Hava Yolları (THY) Prodüksiyon Ekibi’nde Reklam Koordinatörü olarak sürdürüyor. Öğrencilik yıllarında DAÜ TV’de de birçok görevde bulunan DAÜ Mezunu Öztürk, tatil için gelmiş olduğu Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) ilk olarak DAÜ’yü ziyaret ederek kariyer yolculuğunda elde ettiği başarıları anlattı. Öğrenciliği süresince DAÜ Öğrenci Konseyi Başkanlığı görevine de seçilen Öztürk, kariyerine başlar başlamaz DAÜ’de aldığı eğitimin meyvelerini toplamaya başladığını kaydetti.

“DAÜ Hayal Bile Edemeyeceğim Yerlere Ulaşmamı Sağladı”

DAÜ’den mezun olduktan sonra ilk olarak Star TV’de Editör Yardımcısı görevinde çalışmaya başladığını belirten Öztürk, sonrasında karşısına çıkan fırsatı değerlendirerek THY’nin Reklam Bölümü’nde işe alındığını aktardı. THY’de ilk olarak Güney Avrupa bölgesinin reklam çalışmalarında yer aldığını belirten Öztürk, sonrasında Prodüksiyon Ekibi’ne geçerek Reklam Koordinatörü görevine başladığını belirtti. Kariyerini yaklaşık 6 yıldır THY’de sürdürdüğünü ifade eden Öztürk, “THY’nin televizyon ve sosyal medya çalışmalarının birçoğuna arkadaşlarımla birlikte imza attık. Şu an başarılı bir grafik çiziyoruz. Bugün THY Reklam Bölümü hakkında olumlu olarak söz ettiriyorsa, bunun sebebi orada çalışan nitelikli ve donanımlı arkadaşlarımdır. Benim de bu arkadaşlarım arasında olmamın sebebi DAÜ’dür. DAÜ’nün bana çok büyük katkıları oldu. Öğrenci asistan olarak DAÜ TV’de çalışmamın faydalarını hala görüyorum. Projelerimizde reklam filminin hikayesini oluştururken DAÜ’de tecrübeli hocalardan kazandığım bilgi birikimiyle katkı koyuyorum. Bu koridorlarda öğrenci olarak yürürken hayallerim vardı. Ancak ders olarak okuduğumuz yönetmenlerle THY’de çalışma fırsatı bulacağımı hiç düşünmemiştim. Ridley Scott gibi bir yönetmen ile Los Angeles’ta aynı masada oturup proje konuştum ve onunla çok büyük bir reklam projesi gerçekleştirdik. Keza Morgan Freeman gibi büyük bir aktöre iş veriyor olmak, inanılmaz bir tecrübeydi. Bunları hayal etmemiştim. DAÜ’nün bana olan katkıları unutulamaz” diye konuştu.

DAÜ Öğrencilerine Tavsiyelerde Bulundu

DAÜ’de öğrenim görmekte olan öğrencilere de tavsiyelerde bulunan Öztürk, “Sevgili arkadaşlarım. Ben DAÜ’deyken olabildiğince aktif bir öğrenci olmaya ve üniversitenin bizlere sunduğu bütün olanaklardan faydalanmaya çalıştım. Sorumluluk almayı öğrendim. DAÜ’nün size sunduğu zengin olanaklardan mutlaka faydalanın. O zaman arayan değil, aranan kişiler olacaksınız. Elinizde çok fazla valık var. Bunları mutlaka değerlendirmenizi tavsiye ediyorum. DAÜ’lü olmak bir ayrıcalıktır” şeklinde sözlerine son verdi.