İçeriğe git

DAÜ Mezunları Gururlandırıyor: Alihan Cihan

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) 2005 yılı Mimarlık Fakültesi, İç Mimarlık Bölümü mezunu Alihan Cihan, Gazimağusa bölgesinin tanınmış emlak ve yatırım danışmanlığı şirketi olan HomEstate şirketinin direktörlük ve satış müdürlüğü görevini başarı ile yürütüyor. Cihan ayrıca, DAÜ mezunlarından olan Barış Yuca ile birlikte KKTC’de hafif çelik yapılar üreterek çelik evler yapan Hebo Çelik Yapı firmasının Gazimağusa ve Karpaz bölgelerinin satış temsilciliğini sürdürüyor.  

Mezun olduktan sonra ilk olarak bir inşaat firmasında çalıştığını bildiren Cihan, firmadan ayrıldıktan sonra Remax Emlak’ta çalıştığını aktardı. Remax şirketinden ayrıldıktan sonra bünyesinde birçok DAÜ mezununun da yer aldığı kendi şirketi olan HomEstate Emlak ve Yatırım Danışmanlığı şirketini kurduğunu vurgulayan Cihan, 2013 yılı içerisinde Hebo Çelik Yapı firması ile birlikte Gazimağusa ve Karpaz bölgesine hizmet vermeye başladıklarının da altını çizdi.

Öğrencilik yılları süresince DAÜ’de gerçekleştirilen her türlü organizasyon ve etkinlikte sunuculuk görevini yürüttüğünü bildiren Cihan, Radyo DAÜ’de de program yapımcılığı görevini yürüttüğünü bildirdi. DAÜ’nün öğrencilerine her türlü imkanı sunan bir üniversite olduğunu da aktaran Cihan, DAÜ’de katıldığı etkinlikler ve sosyal aktiviteler sayesinde geniş bir çevreye sahip olduğunu bildirdi.

Cihan, DAÜ’de edindiği bilgiler ve çevre sayesinde bugün bir şirket yönettiğini belirterek başarılı olmasında DAÜ’nün rolünün büyük olduğunun da altını çizdi. Cihan, DAÜ’nün KKTC’nin ve Gazimağusa’nın belkemiği  olduğunu belirterek okulun her geçen gün artan bir başarı grafiğine sahip olduğunu da vurguladı.