İçeriğe git

DAÜ “Mesleki Eğitimde Gündem” Programında İnşaat Sektörü Ele Alındı

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Bilgisayar ve Teknoloji Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mustafa İlkan’ın moderatörlüğünde gerçekleşen “Mesleki Eğitimde Gündem” adlı programa bu hafta DAÜ Bilgisayar ve Teknoloji Yüksekokulu  Öğretim Görevlisi Ramadan İyikal konuk oldu. Söz konusu programda “İnşaat Sektörü” ele alındı.

Programın açılışında Doç. Dr. Mustafa İlkan ülkemizde mesleki eğitimin önemini vurgulayan bir konuşma gerçekleştirdi. İnşaat sektöründe mühendisler yanında teknik ara elemanlara da ihtiyaç duyulduğunu bildiren Doç. Dr. İlkan, inşaatlarda teknisyen bulundurmada yasal zorunluluk getirilmesi gerektiğini kaydetti. Doç. Dr. İlkan, “Ülkemizde işsizlik sorununun çözümü mesleki eğitimden geçer.” ifadelerini kullandı.

Programda daha sonra bir inşaatın yapım aşaması irdelenerek, farklı dönemlerde bina yapımlarında hangi meslek dallarından uzmanların görev aldığı anlatıldı. DAÜ BTYO öğretim görevlisi Ramadan İyikal, geniş olarak inşa sırasında uygulanan mevcut aşamalardan bahsetti. İyikal, bina yapım aşamasında çalışması gereken teknisyenler, mühendisler yanında alınması gereken izinler, denetimler ve kalite ile ilgili detaylı bilgiler verdi. İyikal, yapı inşasında teknisyenliğin öneminin ortaya çıktığını vurguladı. Doç. Dr. İlkan ise bu durumda mesleki eğitimin gerekliliğinin yansıdığını aktardı. Programda ayrıca yapılması gereken yapı testleri ile ilgili bilgiler de verildi. 

İlgili Yazılar