İçeriğe git

DAÜ Medikal Biyoteknoloji Yüksek Lisans Programı ASIIN Akreditasyonunu Aldı

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Fen ve Edebiyat Fakültesi, Biyolojik Bilimler Bölümü’ne bağlı Medikal Biyoteknoloji yüksek lisans programı Almanya merkezli ASIIN Akreditasyonu’nu alma başarısı gösterdi. ASIIN (Accreditation Agency for Degree Programmes in Engineering, Informatics, Natural Sciences and Mathematics) mühendislik, matematik, enformatik ve doğal bilimler alanlarında eğitim veren programları denetleyen uluslararası bir kurum olma özelliğini taşıyor. 

Akreditasyon değerlendirmesi için DAÜ’ye gelen ASIIN heyeti söz konusu değerlendirmeyi eğitim – öğretim, araştırma – geliştirme, altyapı ve olanaklar, laboratuvar, öğretim elemanlarının yetkinlikleri, öğrenci memnuniyeti, mezun çıktıları gibi birçok kriterleri göz önünde bulundurarak gerçekleştirdi. Denetleme süreci çerçevesinde Üniversitenin, Fakültenin ve Bölümün altyapı olanakları yerinde incelendi. 

DAÜ Biyolojik Bilimler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bahar Taneri, programın YÖK onayı ile 2019’da eğitim hayatına başladığını ifade ederek, uluslararası standartlara uygun bir müfredatın takip edildiği bir yıllık, tezsiz yüksek lisans programının ASIIN tarafından denetlenerek akredite olmasının son derece önemli olduğunu belirtti. Programda, medikal biyoteknolojin temelleri, moleküler genetik, aşılar ve bağışıklık, asiste üreme teknolojileri, epigenetik ve insan hastalıkları, ilaç geliştirme gibi teorik derslerin yanında öğrencilerin laboratuvarlarda moleküler teknikler konusunda kendilerini geliştirdiklerini vurguladı.  

Konu ile ilgili açıklama yapan DAÜ Fen ve Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ali Özarslan, Fakülte’nin uluslararası üyelik ve akreditasyonlara büyük önem verdiğini belirterek, bölümün Eylül 2021’de ASIIN tarafından değerlendirme sürecine tabi tutulduğunu ve başarıyla bu süreci tamamladığını bildirdi. Elde edilen bu başarının DAÜ Fen ve Edebiyat Fakültesi’nin akademisyen, altyapı ve verilen eğitim kalitesinde yüksek standartlara sahip olduğunun bir göstergesi olduğunu vurguladı.