DAÜ Makine Mühendisliği Bölümü Akademik Alandaki Başarılarını Sürdürüyor

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mühendislik Fakültesi, Makine Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi başına düşen akademik yayın sayısının 3’ü aşması ile akademik alanda elde etmiş olduğu başarılarını artırmaya devam ediyor.  Makine Mühendisliği Bölümü’nde 2014 yılında SCI (Science Citation Index) ve SCIE (Science Citation Index Expanded) endeksli dergilerde 25 yayın yapılarak bölümde bulunan öğretim üyesi başına düşen yayın sayısı 3.13’e çıkarıldı.

Makine Mühendisliği Bölümü’nden alınan bilgiye göre endeksli dergilerde 2014 yılı içerisinde güneş enerjisi, termodinamik, su arıtma, bilgisayar destekli üretim, malzeme, metal şekillendirme ve biomekanik konularında yayınlar yapıldığı bilgisi verildi. DAÜ Makine Mühendisliği Bölümü’nde 2013 – 2014 Akedemik Yılı Bahar Dönemi’nde öğrenci sayısı 586 iken, 2014 – 2015 Akademik Yılı Güz Dönemi’nde öğrenci sayısı 699 rakamına ulaşmıştır. Bu öğrencilerden 27 tanesi doktora öğrencisi olup bölümde yürütülen araştırmalara önemli ölçüde katkıda bulunmaktadırlar.