İçeriğe git

DAÜ Lefke'de Temsil Edildi

Doğu Akdeniz Ünivesitesi (DAÜ) İletişim Fakültesi doktora öğrencileri Mert Yusuf Özlük ve Ezgi Gedik Lefke Avrupa Üniversitesi’nin (LAÜ) düzenlemiş olduğu “Medya ve Şiddet” Sempozyumu’nda iki bildiri sunumu ve bir kısa film gösterimi ile DAÜ’yü temsil ettiler. 27 – 28 Ekim 2016 tarihleri arasında gerçekleşen sempozyumda 6 oturum 25 bildiri sunumu yapıldı.

Saklambaç filmi iki yıldır çocuk gelinlere dikkat çekiyor

Geçtiğimiz yıl DAÜ İletişim Fakültesi doktora öğrencileri Mert Yusuf Özlük ve Engin Aluç’un Türkiye’de toplumsal bir konu olan çocuk gelinler ile ilgili çektikleri “Saklambaç” adlı kısa film DAÜ Kadın Araştırmaları ve Eğitimi Merkezi’nin uluslararası konferansında ilk kez seyirciyle buluşmuştu.

"Saklambaç" bu kez LAÜ’de düzenlenen "Medya ve Şiddet" konulu sempozyumda gösterildi. Film izleyenlerden tam not aldı. Film gösteriminin ardından filmin çekim aşamasında ekibin ve oyuncuların yaşadıkları sıkıntılar ve "çocuk gelinler" sorunu ile ilgili konuşuldu.

Türkiye’de kendilerinden yaşça büyük kişilerle evlendirilen çocukların varlığının araştırmalarla ispatlandığını söyleyen filmin yönetmeni Mert Yusuf Özlük yaptığı açıklamada “Bu konuyla ilgili istatistiklerden ziyade farkındalık yaratmak adına kamu spotları, kısa filmler ve bunun gibi görsel projeler arttırılmalıdır” dedi.

Sempozyumda ayrıca filmin yönetmeni DAÜ doktora Araştırma Görevlisi Mert Yusuf Özlük "Öğrenilmis çaresizlik kabulünde: Cinsel İstismar 'Çocuk Gelin' Örneği" başlıklı araştırmasının sonuçlarını katılımcılarla paylaştı. DAÜ İletişim Fakültesi doktora öğrencilerinden Ezgi Gedik de “Televizyon Dizilerindeki Şiddetin İlkokul Çocukları Üzerindeki Etkisi” başlıklı araştırmasının sonuçlarını katılımcılarla paylaştı.

Yeni Film “Evimiz”

Film ekibinin DAÜ öğrencileri ile birlikte çektikleri yeni projesi çevre felaketleri konusunun işlendiği “Evimiz” adlı film. Yönetmenliğini Mert Yusuf Özlük’ün yaptığı, senaryosunu Engin Aluç’un yazdığı film çok yakında izleyenlerle buluşacak.