İçeriğe git

DAÜ Kütüphane Müdürü Osman Soykan Kütüphane Haftası'nı Kutladı

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Özay Oral Kütüphanesi Müdürü Osman Soykan yaptığı açıklama ile 53. Hütüphane Haftası’nı kutladı. Bu yıl, Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) 27 Mart – 02 Nisan tarihlerinde 53. Kütüphane Haftası’nın çeşitli etkinliklerle kutlanacağını bildiren Soykan açıklamalarına “Kütüphane Haftası, her yıl Mart ayının son Pazartesi ile başlayan haftayı kapsamaktadır. Haftanın ‘Kütüphane  Haftası’ olarak kutlanması, Türkiye’de 1964, ülkemizde de 1996 yılında, Milli Eğitim Bakanlıklarınca resmileştirilmiştir. Haftanın amacı; kitabın ve okumanın değerini vugulamak ve kütüphanelerin toplumlar için önemini duyurmaktır” şeklinde devam etti.

Soykan, 53. Kütüphane Haftası ile ilgili yaptığı açıklamada “Bilgi, çağımızın vazgeçilmez değeridir. Bilgiyi, bilimselliği, bilimi kendilerine rehber edinen toplumlar, bilim ve teknoloji alanında sürekli gelişmekte ve bu gelişim, gerek entellektüel yaşam seviyelerine gerekse ekonomik refah düzeylerine iyi yönde yansımaktadır. 

Günümüzde üniversite kütüphaneleri, özellikle internet teknolojisinden yararlanarak, bilginin sadece toplandığı ve tutulduğu yerler olmaktan çıkmış, araştırmacıların yeni bilgi kaynakları ile buluşmasını sağlayan bilgi portalları konumuna gelmişlerdir. Üniversite kütüphaneleri, bilgiye  fiziksel olarak sahip olmaktan çok kullanıcısının bilgiye erişimini sağlamak ve bilginin organizasyonunda yoğunlaşmaktadırlar. Bu anlamda kütüphanelerarası işbirliği büyük önem kazanmıştır. Bu yeni kütüphane politikası, akademisyen ve araştırmacıları mekan sınırı olmaksızın bilgi ile buluşturabilmektedir. 21. yüzyılın üniversite kütüphanesinin yeni görevi, akademisyen, araştırmacı ve öğrencilerin her türlü formattaki mevcut bilgiye sınır tanımaksızın erişmesine yol göstermektir.

Tüm kütüphanelerde olduğu gibi, 53. Kütüphane Haftası, DAÜ Özay Oral Kütüphanesi için de özel bir haftadır. Kütüphanemiz adamızda ve bölgemizde en geniş akademik koleksiyon içeriğine sahip, uluslararası düzeyde konsorsiyumlara kabul görmüş kütüphanelerden biridir. Bölgemizde ve dünyada yükseköğretim alanında seçkin bir kurum haline gelen DAÜ’nün, eğitim – öğretim amaçlarına ulaşabilmesi için yegane bir işleve sahip olan kütüphanemiz; 160,000 civarında kitap, 10,000’lerce elektronik dergi aboneliği ve 200,000 civarında elektronik kitap koleksiyonuna sahiptir. 

Etkin bilgi hizmetleri ve zengin koleksiyonları ile kütüphanemiz, üniversitemizin çağdaş, yenilikçi, değişimci ve öğrenci odaklı eğitim anlayışının vazgeçilmez aracı olarak hizmetlerini sürdürmektedir. Kütüphanemiz Üniversite hocalarımız ve öğrencilerimiz yanında dünya araştırmacılarına ve halkımıza da açıktır. Bu bağlamda toplumumuzu, kitap okumaya ve kütüphane hizmetlerimizden yararlanmaya davet ederiz. DAÜ Özay Oral Kütüphanesi hakkında bilgi edinmek isteyen vatandaşlar web sitemizi ziyaret edebilirler (http://library.emu.edu.tr). Tüm kütüphanecilerin ve kütüphane dostlarının kütüphane haftasını kutlar, toplumumuza kitap dolu günler dilerim” ifadelerini kullandı.