İçeriğe git

DAÜ Kore Hanshin Üniversitesi'nden Gelen Öğrencileri Ağırladı

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Kore Hanshin Üniversitesi’nden gelen öğrencileri ağırladı. Geçtiğimiz günlerde DAÜ’ye gelen öğrenciler, gerçekleştirilen ziyaret sırasında DAÜ’ye hayran kaldıklarını belirterek, DAÜ’de birçok farklı kültürden gelen öğrencilerle bir arada olma şansı yakaladıklarını vurguladılar.

Öğrenciler Kore’den Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) kendi üniversitelerinde düzenlenen ‘Küresel Sınır’ isimli bir yarışmada, Kıbrıs’ı grup olarak ziyaret etme bursu kazandıklarından dolayı geldiklerini belirterek, esas amaçlarının burada Kıbrıs’ın bölünmüşlüğünü araştırmak ve Kore yarımadasının durumu ile karşılaştırmak olduğunu dile getirdiler. Öğrenciler, Kıbrıs sorunu ile ilgili barış ve uzlaşma sürecinde aktif rol alan sivil toplum örgütleri ile Lefkoşa’da toplantılara katıldılar, Kıbrıs’lı Rum ve Türkler’in görüşlerini almak amacıyla sınır noktalarından geçişler yaparak her iki ülkede de çeşitli temaslarda bulundular.

DAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sözen Öğrencilerle Yakından İlgilendi

DAÜ Akademik İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Sözen ile de bir araya gelen öğrenciler, DAÜ ve Kıbrıs Sorunu hakkında Prof. Sözen’den geniş bilgiler aldılar. Öğrenciler, Prof. Dr. Sözen’in araştırmaları hakkında kendilerine çok yardımcı olduğunu aktararak, Prof. Dr. Sözen sayesinde daha fazla kişi ile görüşme ve daha çok bilgi alma şansını yakaladıklarını kaydettiler. Gazimağusa bölgesindeki araştırmaları esnasında DAÜ misafirhanesinde kalarak DAÜ’yü ve bölgeyi yakından tanıma şansını yakaladıklarını ifade eden öğrenciler, DAÜ’nün uluslararası yapısından ve imkanlarından çok etkilendiklerini, burada edindikleri deneyimin çok önemli olduğunu vurguladılar. Bölgedeki tarihi yerleri de ziyaret eden Kore’li öğrenciler, başta DAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Sözen olmak üzere, ziyaretleri esnasında kendilerine yardımcı olan herkese teşekkürlerini ilettiler.