İçeriğe git

DAÜ Kıbrıs Araştırmaları Merkezi, 'Namık Kemal: Gün Işığına Çıkan El Yazması' Etkinliği Düzenliyor

Başlangıç:
Bitiş:
Yer:

Doğu Akdeniz Üniversitesi Kıbrıs Araştırmaları Merkezi (DAÜ-KAM) bu yıl ilk kez Gazimağusa Namık Kemal Lisesi ile birlikte düzenlenecek olan “Namık Kemal: Gün Işığına Çıkan El Yazması” konulu etkinliğe imza atmaya hazırlanıyor. 2 Aralık 2014 Salı günü, saat 10:00’da sergi açılışı ile başlayacak olan söz konusu etkinlik DAÜ Aktivite Merkezi Salonu’nda gerçekleştirilecek.

Söz konusu etkinlik ile 1873 – 1876 yılları arasında Gazimağusa’da yaşayan Namık Kemal’i anmanın yanı sıra, şu anda DAÜ – KAM’ın tasarrufunda bulunan, şair ve yazarın 1875 yılında tiyatro türünde kaleme aldığı Celaleddin Harzemşâh el yazması eserinin gün ışığına çıkarılıp sergilenmesi hedefleniyor.

DAÜ Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü, Müzik Öğretmenliği Programı öğrencilerinin gerçekleştireceği müzik dinletisi ile başlayacak olan etkinlik, DAÜ – KAM Başkanı Prof. Dr. Naciye Doratlı, Namık Kemal Lisesi Müdürü İlknur Şemi ve KKTC Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu’nun gerçekleştireceği açılış konuşmaları ve ardından Nevzat Köle’nin Namık Kemal’in El Yazması konulu konuşması ile devam edecek.

Etkinlik saat 11:30’da DAÜ Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi Bölümü Öğretim Üyeleri Yrd. Doç. Dr. Ertuğrul Aydın ve Dr. Taylan Abiç tarafından verilecek olan “Namık Kemal ve Kıbrıs” konulu panel ile devam edecek.

Gerçekleştirilecek olan şiir dinletisinin ardından söz konusu bilgi - belge paylaşımı, Namık Kemal Lisesi ile yapılan ortak çalışma sonucunda düzenlenen resim ve kompozisyon yarışmasının sonucunda ortaya çıkan eserlerin sergilenmesi ve her iki dalda oluşturulan jüriler tarafından belirlenen en iyi üç esere ait olan ödüllerin KKTCELL ve Antik Mağusa Vakfı sponsorluğunda sahiplerine dağıtılması ile sona erecek.