İçeriğe git

DAÜ Kardeş Okulları Ağırladı

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Namık Kemal Lisesi (NKL) ile Edirne Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi'ni ağırladı. Kardeş Okul Projesi çerçevesinde Gazimağusa Namık Kemal Lisesi'nin davetlisi olarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) bulunan Edirne Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi, NKL ile birlikte geçtiğimiz günlerde DAÜ’nün konuğu oldu.

Müdür İlknur Şemi başkanlığında okul öğretmenleri Özlem Tiryakioğlu, Harun Şentürk ile 10 öğrenciden oluşan NKL ekibi, Müdür Hasan Boz başkanlığında okul öğretmeni Füsun Ulusoy ile birlikte 10 öğrenciden oluşan konuk Edirne Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi ekibi DAÜ Rektörlüğü’nü ziyaret ettiler.

Söz konusu ziyarette DAÜ Senato Odası’nda DAÜ Tanıtım İşleri’nden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Amca ile bir araya gelen konuklar, DAÜ hakkında geniş bilgiler aldılar. DAÜ tanıtım filmini izleyen öğrenciler DAÜ’ye hayran kaldıklarını bildirdiler. Prof. Dr. Amca, Namık Kemal Lisesi ve onun kardeş okulu Edirne Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi'ni DAÜ’de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ziyarette Prof. Dr. Amca konuklara DAÜ logolu lefkara işi pano takdiminde bulunurken, misafir okullar da DAÜ Rektörlüğü’ne hediye tadim etti.  

DAÜ Tower Restoran'da verilen öğle yemeğinin ardından konuklar sırasıyla Eczacılık Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi ve DAÜ TV ile Radyo DAÜ’yü ziyaret ederek bölümler hakkında detaylı bilgiler aldılar.

Namık Kemal Lisesi Müdürü İlknur Şemi, her zaman DAÜ'den büyük destek ve yardım gördüklerini belirterek DAÜ yönetimine teşekkürlerini iletti. Konuk Edirne Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi Müdürü Boz ise, DAÜ misafirperverliğinden duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Söz konusu ziyaret düzenlenen kampüs turunun ardından sona erdi.