İçeriğe git

DAÜ İşletme Yönetimi Yüksek Lisans Programı İlk Mezunlarını Verdi

Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin (DAÜ) Lefkoşa ve civarında yaşayan, iş hayatı içinde yer alıp aynı zamanda yüksek lisans eğitimi almak isteyen KKTC vatandaşları için bir alternatif yaratmak amacıyla açmış olduğu programlardan biri olan İşletme ve Ekonomi Fakültesi’ne bağlı İşletme Yönetimi (Türkçe) Yüksek Lisans programı ilk mezunlarını verdi. 2014 – 2015 Akademik Yılı Güz Dönemi Mezuniyet Töreni’nde diploma alan mezunlar, kariyerlerine katkı koymanın sevincini yaşadılar.

Hüseyin Tabur: “Dersler ve Uygulamalar Ufkumuzu Açtı”

Söz konusu programa 2012 – 2013 Akademik Yılı Bahar Dönemi’nde ilk kayıt olanlardan biri olan DAÜ – KOOP Genel Sekreteri Hüseyin Tabur da, bu programın ilk mezunlarından olmanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyor. Daha önce de diğer üniversitelerde kamuya yönelik bu tip yüksek lisans programların açılmış olmasına rağmen, DAÜ’de böyle bir yüksek lisans programının açılmasıyla hiç düşünmeden kayıt olduğunu ifade eden Tabur, tecrübeli bir akademik kadro ile  koordineli ve düzgün çalışan bir sistemin içinden mezun olmanın kendisi için son derece  yararlı olduğunu vurguladı.

Tabur programla ilgili olarak şunları dile getirdi: “YÖK onaylı bu sistem içindeki dersler ve uygulamalar ufkumuzu açmış, dünyada uygulanan yeni işletme, bankacılık ve diğer ekonomik   sistemleri daha yakından öğrenerek, ayak uydurmamızı daha da kolaylaştırmıştır. Yapılan proje ve araştırmalarla bilgilerimiz tazelenmiş, çalıştığımız kurumlara daha yararlı, daha hızlı, çağdaş çözümler üretebilen yöneticiler olarak hizmet vermemizde son derece yardımcı olmuştur. Programı ben kendi açımdan değerlendirdiğimde, işimdeki pozisyonumdan dolayı, yıllık planlamalarımda, strateji geliştirmede, maliyet hesaplamalarında, ileriye dönük ekonomik programlamalarımda, kurum içinde örgütsel yapılanmalarda, istatistiksel veriler toparlayıp raporlamalarda ve daha sayamadığım bir çok alanda yeni yöntemler öğrenerek uygulama imkanı sağlamıştır. Kendimi geliştirmemde son derece yararlı olduğuna inandığım DAÜ’nün bu yüksek lisans programını, kendini geliştirmek isteyen tüm çalışanlara tavsiye eder, emeği geçen tüm hocalarıma da teşekkür ederim.”

Bilindiği üzere DAÜ Rektörlüğü’nün aldığı karar doğrultusunda, bazı lisansüstü programlar Lefkoşa’da da yürütülmeye başlanmıştı. Bu bağlamda İşletme ve Ekonomi Fakültesi’ne bağlı Bankacılık ve Finans (Türkçe) Tezsiz Yüksek Lisans, İşletme Yönetimi (Türkçe) Tezli – Tezsiz Yüksek Lisans, Yönetim Ekonomisi (Türkçe) Tezsiz Yüksek Lisans ve Finansal Ekonomi (Türkçe) Tezsiz Yüksek Lisans programları Lefkoşa’da verilmekte olan programlar arasında yer alıyor. Söz konusu programlarla ilgili daha detaylı bilgiye ise DAÜ İşletme ve Ekonomi Fakültesi Dekanlığı’ndan ulaşılabilir.