İçeriğe git

DAÜ İşletme ve Ekonomi Fakültesi Yüksek Lisans Programlarına Kamu Çalışanlarından Yoğun İlgi

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) 2012 – 2013 Akademik Yılı Bahar Dönemi’nden itibaren, DAÜ İşletme ve Ekonomi Fakültesi’ne bağlı Türkçe yürütülen dört Yüksek Lisans Programı’na kamu çalışanları yoğun ilgi göstermeye devam ediyor. KKTC’deki insan kaynağının çeşitli alanlarda uzmanlaşmasının amaçlandığı  söz konusu programlar ile aynı zamanda Lefkoşa ve civarında yaşayan, iş hayatı içinde yer alıp aynı zamanda lisansüstü eğitim almak isteyen KKTC vatandaşları için de önemli bir fırsat yaratıyor.  

Kamu ve Sektör Çalışanlarından Programlara Yoğun İlgi

Lefkoşa’da yürütülen Bankacılık ve Finans (Türkçe) Tezsiz Yüksek Lisans, İşletme Yönetimi (Türkçe) Tezli – Tezsiz Yüksek Lisans, Yönetim Ekonomisi (Türkçe) Tezsiz Yüksek Lisans, Finansal Ekonomi (Türkçe) Tezsiz Yüksek Lisans programlarına KKTC kamu ve sektör çalışanları yoğun ilgi gösteriyor. Öte yandan Eğitim Fakültesi’ne bağlı yüksek lisans programlarına talep olması durumunda programlar Lefkoşa’da da yürütülecek.    

DAÜ’den Lisansüstü Programlara Özel Uygulama

2014 – 2015 Akademik Yılı Güz Dönemi yüksek lisans ve doktora programlarına kayıt yaptıracak tüm KKTC kamu çalışanlarının ödemeleri gereken eğitim ücretleri üzerinden %20 indirim yapılıyor.  Ayrıca, devlet çalışanlarına ek olarak özel kurumlardan gelen talepler de dikkate alınarak DAÜ ile işbirliği protokolü imzalayan veya imzalayacak olan kurum çalışanlarına da eğitim ücretleri üzerinden %20 indirim gerçekleştirilecek.

Kamu çalışanlarının yoğun ilgi gösterdiği yüksek lisans programlarına her geçen gün kayıtlar artarak devam ediyor. Mesai saatleri dışında kamu çalışanlarına yönelik düzenlenen ders saatleri sayesinde programa başvuranlar çalışma hayatlarına devam ederek yüksek lisans eğitimlerini tamamlayabiliyorlar. Programa kayıt yaptıran kamu çalışanları, Lefkoşa’da yürütülen programlara yönelik yaptıkları açıklamada programdan oldukça memnun olduklarını dile getirerek programın kendileri ve işyerleri için oldukça faydalı olduğuna inandıklarını belirttiler.

Salih Dalcı: “Tüm Kamu Çalışanlarına Öneriyorum”

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Eski Eserler ve Müzeler Dairesi’nde müze memuru olarak görev yapan Dalcı, Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi, İşletme bölümünden mezun olduktan sonra eğitim hayatına ara verdiğini fakat DAÜ’nün sunduğu bu fırsata hiç tereddüt etmeden  başvurduğunu belirtti. İşletme Yönetimi yüksek lisans eğitimine başladığını aktaran Dalcı, DAÜ gibi kaliteli bir eğitim kurumundan eğitim aldığı için oldukça memnun olduğunu da dile getirdi. Dalcı, programların Lefkoşa’da ve mesai saatleri dışında yürütülüyor olmasının kamu çalışanları için oldukça büyük bir avantaj sağladığının da altını çizdi. Dalçı, kendini alanında geliştirmek isteyen tüm kamu görevlilerine DAÜ lisansüstü programları önerdiğini de aktardı.

Gülsen Çıntar “Lefkoşa’da Yürütülmesi Çok Büyük Avantaj”

İNG Bankası müşteri temsilciliği görevini yürüten Çıntar, Bankacılık ve Finans yüksek lisans programında eğitim aldığını belirterek programın Lefkoşa’da yürütülmesinin çalışan kesim için oldukça büyük önem taşıdığının altını çizdi. Lisans eğitimini DAÜ Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde tamamladığını belirten Çıntar, eğitim kalitesinden son derece memnun olduğunu ifade etti. Çıntar, aldığı eğitimin iş hayatında kendisine başarı getireceğine inandığını da aktardı.

Tuğçe Kemik “Eğitimden Son Derece Memnunum”

Lefkoşa’da Creditwest bankasında hazine uzmanı görevinde çalışan Kemik, Lefkoşa’da yürütülen yüksek lisans programlarından Bankacılık ve Finans alanında eğitim aldığını belirterek söz konusu eğitimden oldukça memnun olduğunu vurguladı.  Lisans eğitimini DAÜ’de Uluslararası Finans alanında tamamladığını dile getiren Kemik, çalıştığı için yüksek lisans eğitimini ertelediğini ancak  programın Lefkoşa’da yürütülmeye başlaması ile tekrardan eğitim hayatına döndüğünü belirtti. Kemik aldığı eğitimin iş hayatındaki gelişiminde önemli rol oynayacağına inandığını da vurguladı.