İçeriğe git

DAÜ İngilizce Hazırlık Okulu'ndan Toplumsal Duyarlılık Projeleri

Doğu Akdeniz Üniversitesi İngilizce Hazırlık Okulu toplumsal duyarlılığı artırmaya yönelik projelerine devam ediyor. Toplumsal Duyarlılık Projeleri koordinatörü Mutlu Soykurt, Kıbrıs Türk Aeorobik ve Kangoo Jumps Derneği işbirliği ile geçtiğimiz günlerde Lefkoşa’daki Kıbrıs Türk Çocuk Esirgeme Kurumu’nda eğlenceli bir etkinlik düzenledi. Yaşları 5 ile 13 arasında değişen yaklaşık 60 çocuk, uzman Kangoo Jumps eğitmenleri Tatiana Petrica Demiralp, Levent Demiralp, Bilge Okta, Havva Okta, Halil Günce ve İpek Yemenicioğlu Kutruza eşliğinde özel ayakkabılar giyerek spor ve dans yapmanın tadını çıkardılar. Etkinlikte hazır bulunan Kıbrıs Türk Çocuk Esirgeme Kurumu Başkanı Sayın Ayşe Coşar, bu gibi etkinliklerden duyduğu memnuniyeti belirtirken, çocukların gözlerindeki mutluluğun herşeye bedel olduğunu söyledi ve bu projeye katılanlara teşekkürlerini sundu. Etkinliğe katılan öğrencilere sertifika da takdim edildi.

Toplanan Kıyafetler İhtiyaçlı Ailelere Verildi

Öte yandan DAÜ İngilizce Hazırlık Okulu Toplumsal Duyarlılık Projelerinden “Mutluluk Her Yerde Projesi” koordinatörü Mutlu Soykurt önderliğinde, bir süreden beri İngilizce Hazırlık Okulu’ndaki öğretmenlerin katkılarıyla toplanan iyi durumdaki kıyafetler, Gazimağusa, Girne ve Lefkoşa bölgesindeki ihtiyaçlı ailelere teslim edildi. İhtiyaçlı ailelere ayrıca erzak yardımı da yapıldı.

Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği’ne Ziyaret

Toplumsal duyarlılık kapsamında gerçekleştirilen etkinliklerden bir diğeri ise Mutlu Soykurt ve Öğretim Görevlisi Cemaliye Soğancı’nın, öğrencilerle birlikte Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği’ne yaptığı ziyaret oldu.

Ziyarette hazır bulunan Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği Başkanı Günay Kibrit, Algım Özel Eğitim Merkezi Müdürü Pelil Aykut Khalil ve pek çok dernek üyesi öğrencilerle sohbet etti ve dernek ve faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. Etkinliğe katılan yabancı uyruklu öğrenciler kendi ülkelerinden ortopedik duyarlılıkla ilgili örnekler verdiler. Öğrenciler, tekerlekli sandalye alımına katkı sağlamak için DAÜ İngilizce Hazırlık Okulu’nda toplamış oldukları plastik kapakları da derneğe bağışta bulundular.