İçeriğe git

DAÜ İletişim'in Onur Günü

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İletişim Fakültesi’nin başarılı öğrencileri, düzenlenen törenle şeref ve yüksek şeref sertifikalarını aldı.

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İletişim Fakültesi, Mor Salon’da gerçekleştirilen törende, 2013 – 2014 Akademik Yılı’nın Bahar Dönemi’nde başarı gösteren 88 öğrenci yüksek şeref, 86 öğrenciyse şeref sertifikası ile ödüllendirildi. Törene, DAÜ İletişim Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Törenin açılışında bir konuşma yapan İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman İrvan, derslerinde üstün başarı gösteren öğrencileri kutladı ve başarılarının devamını diledi.

Çok kültürlü yapı

Prof. Dr. Süleyman İrvan, törende yaptığı konuşmada, fakültede 43 farklı ülkeden öğrencinin eğitim gördüğünü, İngilizce programlarda öğrenim gören üçüncü ülke öğrencilerinin, programlardaki toplam öğrenci sayısının yüzde 70’ine ulaştığını, bu çok kültürlü yapının DAÜ İletişim’in ayırt edici özelliği haline geldiğini ifade etti. “Kuşkusuz DAÜ İletişim, Kuzey Kıbrıs’ın en iyi iletişim fakültesidir” diyen Prof. Dr. İrvan, Fakülte’yi sadece Kıbrıs’ta değil, uluslararası alanda da en iyilerden birisi haline getirmek için çaba gösterdiklerini belirtti.

Akreditasyon süreci işliyor

Uluslararası akreditasyon için, bağımsız bir denetim kuruluşu olan Amerikan İletişim Derneği’ne (ACA) başvuru yaptıklarını, geçtiğimiz Kasım ayı içinde üç kişilik bir heyetin DAÜ İletişim Fakültesi’nde değerlendirme ve gözlemlerde bulunduklarını anımsatan Prof. Dr. İrvan, sürecin nihai aşamasına yaklaştıklarını ifade etti. “Beklentimiz, lisans ve yüksek lisans programlarımızın tamamının akredite edilmesidir” diyen Prof. İrvan, bu gerçekleştiği takdirde, DAÜ İletişim’in Kıbrıs ve Türkiye’de tüm programları uluslararası düzeyde akredite olan ilk İletişim Fakültesi olacağını ifade etti.

Yüksek lisans programı en iyi 200 içinde

Konuşmasında, 30 farklı alanda dünyadaki en iyi yüksek lisans programlarını belirleyen Eduniversal isimli değerlendirme ve derecelendirme kuruluşunun 3 yıldır DAÜ İletişim yüksek lisans programını en iyi 200 iletişim yüksek lisans programı arasında gösterdiğini belirten Prof. İrvan, programın gösterdiği başarıyla gurur duyduklarını söyledi.

Etkinliklerle dolu bir yıl

Fakülte’de son bir yıl içinde gerçekleştirilen etkinliklere de değinen Prof. Dr. Süleyman İrvan, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi, 2014 yılında da Fakülte’de çok sayıda etkinlik yapıldığını; Fone Film Festivali’nin ikincisini gerçekleştirdiklerini, Uluslararası İletişim ve Medya Çalışmaları Konferansı’nın dördüncüsünü yaptıklarını, Aydın Doğan Genç İletişimciler Yarışması’ndan ödül aldıklarını, ABD’nin önemli üniversitelerinden olan Robert Morris Üniversitesi’yle ortak projeleler gerçekleştirdiklerini ve birlikte 2. Uluslararası İstanbul Tasarım Bienali’ne katıldıklarını, çok sayıda sosyal sorumluluk projesine imza attıklarını ifade etti.  

Öğrenciler, DAÜ İletişim’li olmaktan mutlu

Sertifika töreninde, Radyo, Televizyon, Sinema ve Gazetecilik Bölümü öğrencileri adına bir konuşma yapan Onur Konağ, ilk kez yüksek şeref belgesi aldığını söyleyerek, “Daha önce okuduğum okullarda böyle sıcak bir atmosfer bulamamıştım. İletişim Fakültesi’nde insanların birbirlerine bakışları çok farklı” diye konuştu.

Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü öğrencileri adına konuşan Konstantin Batdinov ise geçmişte hiçbir zaman mükemmel bir öğrenci olmadığını, içindeki potansiyeli DAÜ İletişim Fakültesi’nin ortaya çıkardığını söyledi. Hocalarına teşekkür eden Batdinov, “Benim bütün başarılarım aslında sizin başarınızdır” dedi.

Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı Bölümü öğrencileri adına konuşan Antoun Alhawini ise şunları söyledi: “DAÜ’ye gelmeden önce böyle bir atmosferi beklemiyordum. Burada büyük bir aile gibiyiz. Sadece hocalar değil, öğrenciler de birbirlerine saygı ve sevgiyle yaklaşıyorlar.”