İçeriğe git

DAÜ İletişim’de Dijital Kariyer Konferansı

Doğu Akdeniz Üniversitesi  (DAÜ) İletişim Fakültesi’nin “Uluslararası Kariyer Haftası” çerçevesinde Mor Salon’da düzenlediği “Dijital Kariyer” konulu söyleşiye, internet reklamcılığı uzmanı Serhat Bayrak katıldı.

Bayrak, konuşmasının ilk bölümünde, Google, F5 Networks ve Facebook’un dijital dünyada çalışmayı düşünenlerin en çok tercih ettiği firmalar olduğunu söyledi. Bayrak, ayrıca bu firmaların çalışanlarına en çok para kazandıran ve kariyer imkânı sunan dijital iş alanları olduğunu belirtti. Bu firmaların dijital dünyaya ciddi yatırımlar yaptığına değinen Bayrak, “2014 yılında dijital sektöre 1 milyar 409 milyon TL yatırım yapıldı. Bu yatırımın büyük bir kısmı dijital reklamcılığa harcandı” dedi. Yirmi sene önce böyle bir sektörün olmadığını belirten Bayrak, “Belki yirmi sene sonra yine böyle bir sektör olmayacak çünkü dijital dünya çok hızlı gelişip şekil değiştiriyor” diye konuştu.

Bu sektörde çalışmak isteyenlere tavsiyelerde bulunan Bayrak şunları kaydetti: “Dinamik ve değişikliklere açık olmak şart, ayrıca kişiler tek bir alana odaklanmaları ve kendilerini o alanda geliştirmeli fakat diğer alanlar konusunda da bilgi sahibi olmalı; onları da takip etmeli.”

Kendini geliştirmenin önemine değinen Bayrak, başarıya giden yolun, kişinin kendi ilgi alanlarını belirleyip yeteneklerini keşfettikten sonra fırsatları değerlendirmesinden geçtiğini belirti. Bayrak konuşmasının son bölümünde, dijital dünyada seçeneklerin çok olduğunu, bunların içinde kaybolmadan ve farklılık yaratarak başarıya ulaşmanın yolunun ise alan belirlemek, zayıf yönlerin öğrenilmesi ve üzerine gitmek, seçilen alanda en iyi firmaları araştırıp onlarla iletişim halinde olmak ve son olarak fikirleri hayata geçirmek olduğunu söyledi. Bayrak, “Hayallerinizi kovalayın, asla pes etmeyin ve hayallerinizin peşinden gidin” diyerek konuşmasına son verdi.

Serhat Bayrak’a konuşmasının ardından DAÜ İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Aysu Arsoy tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.

Serhat Bayrak kimdir?

Serhat Bayrak, 1987 İzmir doğumlu olup Dokuz Eylül Üniversitesi  Elektrik-Elektronik Bölümü mezunu. Aynı zamanda Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden de mezun olan Bayrak, görüntülü reklam, Google reklamları, reklam analizleme ve raporlama konusunda ileri düzey sertifikalara sahip. Google reklamcılığı konusunda uzman olan Serhat Bayrak, bu alanda faaliyet gösteren bir firmada çalışmakta.