İçeriğe git

DAÜ İletişim Öğrencileri, Halkla İlişkiler ve Basın Ofisi’nde

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İletişim Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Süleyman İrvan tarafından verilen Medya İlişkileri dersini alan öğrenciler, DAÜ Halkla İlişkiler ve Basın Müdürlüğü Ofisi’ni ziyaret ederek, birimde yapılan çalışmalar  hakkında bilgilendirildiler.

Ziyarette, DAÜ Halkla İlişkiler ve Basın Müdürü Derviş Ekşici ile Birim Sorumlusu Burcu Betin, öğrencilere, birimin her gün düzenli olarak yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler verdiler. Burcu Betin, her sabah ilk işlerinin, Kuzey Kıbrıs’ta yayımlanan 16 günlük gazeteyi taramak olduğunu, gazetelerde yer alan DAÜ haberleriyle diğer üniversitelere ilişkin haberleri belirlediklerini, haberleri tarayıcı aracılığıyla bilgisayara aktardıklarını ve günlük basın özetleri bültenini hazırladıklarını söyledi.

Tüm etkinlikler haberleştiriliyor

Birimin, üniversite içindeki tüm etkinlikleri haber haline getirdiğini de söyleyen Burcu Betin, hazırladıkları haberleri fotoğraflı olarak medya kuruluşlarına gönderdiklerini ifade etti. Birimin, etkinlik durumuna göre aynı gün birden çok haber geçtiğini, bu durumun zaman zaman medya kuruluşlarının şikayetlerine bile yol açtığını belirtti.

Medya ile iyi geçinmek zorundasınız

Halkla İlişkiler ve Basın Müdürü olarak medya kuruluşlarını sık sık ziyaretler gerçekleştirdiğini ifade eden Müdür Derviş Ekşici, “Ofisinizde oturup, ben müdürüm diyemezsiniz. Medya ile iyi ilişkiler kurmak zorundasınız. Aksi takdirde kimse sizi arayp da üniversite ile ilgili şöyle bir bilgi aldım, bu doğru mu diye sormaz” dedi. Kıbrıs Türk medyasının DAÜ’ye özel bir önem verdiğinin altını çizen Ekşici, “Bu güzide kurumu en iyi şekilde yansıtmamız lazım” dedi.

Halkla İlişkiler Birimi DAÜ’nün kalbi

Halkla İlişkiler ve Basın Müdürlüğü’nün DAÜ’nün kalbi olduğunu söyleyen Prof. Dr. Süleyman İrvan, “Bu birimde DAÜ’nün üretkenliğini görürsünüz” dedi. “Gazetecilerin habere bakış açısıyla halkla ilişkilerin bakış açısı pek örtüşmeyebilir. Halkla İlişkiler, genelde olumlu haberleri yayımlatma, olumsuzlukları mümkün olduğunca gizleme peşindedir. Gazeteciler ise eksiklik, olumsuzluk ararlar, bulduklarında da bunları büyütürler. Bu birimin bir görevi de, bu olumsuz haberlerin vereceği hasarı minimuma indirmektir” diyen Prof. Dr. İrvan, her kurumun iyi çalışan bir hakla ilişkiler ve basın birimine gereksinimi olduğunu ifade etti.