DAÜ İletişim Fakültesi Öğrencilerinden SOS Çocuk Köyü Yararına Fotoğraf Sergisi

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Temel ve İleri Düzey Fotoğrafçılık Eğitmeni Mert Yusuf Özlük ile öğrencileri, SOS Çocuk Köyü Derneği yararına Fotoğraf Sergisi düzenledi. DAÜ İletişim Fakültesi Sergi Alanı'nda 23 Mayıs 2017 tarihinde, saat 11:30'da, SOS Çocuk Köyü Derneği yararına ve Fotoğraf Sanatçısı Prof. Dr. Sabit Kalfagil anısına düzenlenen serginin açılış konuşmasını, DAÜ İletişim Fakültesi Dekan Vekili Doç. Dr. Agah Gümüş yaptı. Doç. Dr. Gümüş konuşmasında, SOS yararına yapılan bu anlamlı sergiden ötürü öğrencilere ve eğitmenleri Mert Yusuf Özlük'e teşekkür etti.

DAÜ İletişim Fakültesi Öğrencilerinden SOS Çocuk Köyü Yararına Fotoğraf Sergisi

90 öğrencinin Temel ve İleri Seviye Fotoğrafçılık dersleri vize ve final projeleri kapsamında çekmiş olduğu, 2000 fotoğraftan seçilen 75 kare ile bu sergiyi gerçekleştirdiklerini belirten Özlük ise, "Öğrencilerime göstermiş oldukları özverili çalışma ve emek için teşekkür ederim. Fotoğraf sergimizde beğenilerinize sunulan eserleri SOS Çocuk Köyü Derneği yararına satışa sunuyoruz. Bu serginin benim için özel bir anlamı daha var. Benim de üzerimde emeği olan ve bu ay aramızdan ebediyete uğurladığımız Fotoğraf Sanatçısı Prof. Dr. Sabit Kalfagil'i sevgi ve saygılarımla anıyorum. Sizlerin huzurunda O'nun anısına bu sergiyi düzenlemiş bulunuyoruz", dedi.

"Fotoğrafın değeri onu kalıcı kılacak anlamda saklıdır"

Geçen yıl gelirini Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı’na bağışladıkları sergilerinin bir diğerini bu kez SOS Çocuk Köyü Derneği yararına düzenlediklerinin altını çizen Özlük, "Fotoğrafın değeri, onu kalıcı kılacak anlamında saklıdır. Sanatın veya hayatın herhangi bir alanında yapmış olduğumuz işlerin sosyal sorumluluk projeleriyle birleşimi, anlamı oluşturacak olan katmandır. Bu bir sosyal sorumluluk ruhu. Üniversite öğrencilerinin eğitim sürecinde bu bilinci benimsemelerini arzu ediyor ve bu yönde emek veriyorum", dedi.

SOS Çocuk Köyü yararına düzenlenen "Fotoğraf Sergisi", 25 Mayıs 2017, saat 17:00'ye kadar sanat severlerin beğenisine sunulurken, organizasyonun 2. ayağı ise 29 Mayıs 2017 tarihinde, saat 10:00'da, Girne'de gerçekleştiriliyor. Girne Gençlik ve Eğitim Merkezi (GİGEM) binasında 2 Haziran 2017, saat 16:00'ya kadar devam edecek olan sergide, SOS Çocuk Köyü Derneği yararına fotoğraflar satışa sunulacak.