İçeriğe git

DAÜ İletişim Fakültesi Avrasya’da Zirvede

Küresel düzeyde yüksek lisans programlarını değerlendiren derecelendirme kuruluşu Eduniversal’ın 2017 yılı için hazırladığı raporunda, Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İletişim ve Medya Çalışmaları yüksek lisans programı en iyi ilk 200 program arasında 5. sıraya yükseldi. DAÜ İletişim Fakültesi 2011 yılından bugüne kadar istikrarlı bir şekilde aynı listede kalmaya ve ilerlemeye devam ediyor.

Avrasya’da ilk 5’te

DAÜ Halkla İlişkiler ve Basın Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, İletişim Fakültesi Dekan Vekili ve İletişim ve Medya Çalışmaları lisansüstü program yöneticisi Doç. Dr. Agah Gümüş, konu ile ilgili Eduniversal bürosundan resmi bir belge gönderildiğini, bu belgede, yürüttükleri yüksek lisans programının dünyada ilk 200 program arasında yer aldığını belirtti. Doç. Dr. Gümüş, DAÜ İletişim ve Medya Çalışmaları yüksek lisans programının Avrasya ve Ortadoğu bölgelerinin en iyi 5 programından birisi olarak ilan edildiğini vurguladı. Ayrıca listede Türkiye’den sadece Galatasaray Üniversitesi, İletişim Stratejileri ve Halkla İlişkiler yüksek lisans programının yer aldığını kaydeden Doç. Dr. Gümüş, DAÜ İletişim Fakültesi tarafından yürütülen yüksek lisans programının başarısının istikrarlı bir şekilde devam ettiğini vurguladı.

En iyiler arasında 7. yıl

Eduniversal’ın yükseköğretim alanında önemli bir derecelendirme kuruluşu olduğuna dikkat çeken Doç. Dr. Gümüş, kuruluşun değerlendirme kriterlerini programın dünya çapında ünü ve tanınmışlığı, mezunların işe başlangıç ücretleri ve öğrenci memnuniyeti olarak sıraladı. En iyiler arasında 7. yıllarını doldurduklarını da sözlerine ekleyen Doç. Dr. Gümüş, Eduniversal sitesini 4 milyon 250 bin öğrencinin doğru yüksek lisans programını seçmek için kullandığına dikkat çekti.

1994 yılında Fransa’da kurulan Eduniversal’ın listesine istikrarlı bir şekilde her yıl girmelerinin, programın tanınmışlığını ve itibarını daha da arttırdığını kaydeden Doç. Dr. Agah Gümüş, en iyiler arasında kalabilmenin önemini vurgularken fakülte olarak bu programın kalitesinin daha da yükselmesi için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini ifade etti.

DAÜ İletişim ve Medya Çalışmaları 

1998 yılından beri iletişim ve medya çalışmaları alanında tezli yüksek lisans eğitimi verilen DAÜ İletişim Fakültesi programlarında birçok mezun verildi. Bu mezunların arasında KKTC ve TC uyruklu öğrenciler dışında Arnavutluk, Bosna, Filistin, Güney Kore, İran, Kamerun, Nijerya, Norveç, Rusya, Ukrayna, Ürdün gibi birçok ülkeden öğrenci bulunuyor.