İçeriğe git

DAÜ İletişim Akreditasyondan Geçiyor

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İletişim Fakültesi, uluslararası akreditasyon sürecine girdi. American Communication Association (ACA) tarafından gönderilen üç kişilik akreditasyon komitesi, Pazartesi günü başladığı fakülte ziyareti kapsamında DAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Sözen’le görüştü.

Akademik İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Sözen’in ofisinde gerçekleşen görüşmeye, ACA Akreditasyon komitesinde yer alan Prof. Dr. Philip Jeffrey Auter, Prof. Dr. Peter Antony De Caro ve Prof. Dr. James Lawson Parker ile birlikte DAÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman İrvan, Gazetecilik, Radyo, Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hanife Aliefendioğlu ve İletişim Fakültesi öğetim üyesi Yrd. Doç. Dr. Pembe Behçetoğulları katıldı.

Akreditayonlar DAÜ için çok önemli

DAÜ olarak akreditasyonları çok önemsediklerini ifade eden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Sözen, akreditasyonların sadece kalite açısından değil aynı zamanda uygulanan ambargolarla mücadele açısından da önemli olduğunu ifade etti. Üniversitede birçok programın akredite olduğunu belirten Prof. Sözen, yürümekte olan akreditasyonlar tamamlandığında DAÜ’de verilen eğitimin kalitesinin tescillenmiş olacağını söyledi.

Ziyarette, akreditasyon sürecini nasıl gerçekleştirdikleri hakkında bilgi veren akreditasyon komitesi üyeleri, bir hafta sürecek ziyaretin ardından belli bir süre içinde raporlarını yazacaklarını ve bu rapor doğrultusunda kararın verileceğini ifade ettiler.