İçeriğe git

DAÜ ile Yazd Üniversitesi Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı

Dünyanın dört bir yanında yer alan saygın ve prestijli üniversitelerle sürdürdüğü işbirlikleri ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) bilim yuvası olmayı sürdüren Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), akademisyenlerine ve öğrencilerine uluslararası fırsatlar sunmaya devam ediyor. DAÜ, İran’ın köklü üniversitelerinden Yazd Üniversitesi ile protokol imzalayarak uluslararası işbirliklerine bir yenisini daha ekledi.

DAÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Osam ve Yazd Üniversitesi Başkanı Prof. Dr. Mohamad Saleh Owlia’nın imzaladığı söz konusu protokol kapsamında; iki üniversitenin akademik personelleri, öğrencileri ve araştırma grupları arasında işbirliği yapılması kararı alındı. Protokol ile DAÜ ve Yazd Üniversitesi arasında uzun ve kısa vadeli akademik personel ve öğrenci değişimi yapılabilecek. Diğer yandan çeşitli eğitimler, dersler, konferanslar, sempozyumlar ve atölye çalışmaları kapsamında iki üniversitenin akademisyen ve öğrencileri bir araya getirilecek.

Tecrübe ve fikir paylaşımlarının da yapılabileceği protokol kapsamında her iki üniversite, çeşitli alanlarda ortak bilimsel çalışmalar yürütmek ve ilgili bölümler arasında ortak programlar oluşturmayı hedefliyor.