İçeriğe git

DAÜ ile Tatlısu Belediyesi Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) ile Tatlısu Belediyesi arasında belediyenin Uluslararası Cittaslow (Sakin Kent) hareketine üyelik başvuru sürecinde gerekli koşulların sağlanabilmesi için “Cittaslow Danışmanlık ve Raporlama Hizmetleri” ile “İşbirliği” olmak üzere iki ayrı protokol imzalandı. 21 Aralık 2016 tarihinde saat 10:00’da, DAÜ Rektörlük Ofisi’nde imzalanan protokole, DAÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Osam ve Tatlısu Belediye Başkanı Ahmet Hayri Orçan imza koydu.

Prof. Dr. Osam, DAÜ’nün topluma değer veren bir üniversite olduğunu belirterek toplumsal hizmetlerini danışmanlık bağlamında da sürdürmeye devam ettiklerini vurguladı. Tatlısu Belediyesi’ne Cittaslow başvuru sürecinde danışmanlık hizmeti verecek olmaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Prof. Dr. Osam, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) Cittaslow üyesi olan toplam 3 belediyeden 2’sinin danışmanlık hizmetlerini DAÜ’nün yürüttüğünü dile getirdi. Prof. Dr. Osam, Geçitkale Belediyesi’ne de Cittaslow üyelik başvuru sürecinde danışmanlık hizmeti vermeye devam ettiklerini bildirerek, Tatlısu Belediyesi ile imzalanan söz konusu protokolün başarılı olacağına inandığını dile getirdi.

Tatlısu Belediye Başkanı Orçan, KKTC’de eko turizmin yaygınlaştığını belirterek “Cittaslow” veya “Slow Food” anlayışlarının her geçen gün arttığını dile getirdi. Orçan, DAÜ’nün sosyal sorumluluğun bilincinde olarak topluma katkı sağladığını aktararak, DAÜ ile işbirliği içerisinde bulunmaktan son derece memnun olduklarını vurguladı. Konuşmasında DAÜ’nün eğitimin lokomotifi olduğuna dikkat çeken Orçan, KKTC’nin en köklü ve en iyi eğitim kurumu ile çalışmanın büyük bir onur olduğunu, bu nedenle de çalışmaların başarı ile geçecegine inandığını dile getirdi.  

Gerçekleştirilen imza töreninde DAÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Özgür Eren, Prof. Dr. M. Yaşar Özden, Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özgür Dinçyürek, İç Mimarlık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Uğur Ulaş Dağlı, Mimarlık Fakültesi öğretim üyeleri ile Belediye personeli de hazır bulundu.