İçeriğe git

DAÜ ile Mehmetçik Belediyesi Zeka Bey Tohum Merkezi Arasında İşbirliği

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) ile Mehmetçik Belediyesi Zeka Bey Tohum Merkezi arasında işbirliği protokolü imzalandı. Söz konusu protokole Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli, DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam ve DAÜ Fen ve Edebiyat Fakültesi, Biyolojik Bilimler Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şükrü Tüzmen imza koydu.

İmzalanan söz konusu protokol ile DAÜ ve Mehmetçik Belediyesi Zeka Bey Tohum Merkezi arasında tecrübe birikimi paylaşılması, GDO’suz tohum kullanım farkındalığının sağlanması, bilinçli tohum kullanımı konusunda üreticinin eğitilmesi ve yerel tohumların tespit edilip, analizlerinin yapılması ile yerel tohumların geliştirilmesi amaçlanmaktadır.

Protokol imza töreni öncesinde konuşan Mehmetçik Belediye Başkanı Sarıçizmeli, ülke genelindeki GDO’lu tohumlar ile ilgili ciddi sıkıntılar yaşadıklarını belirterek, kurulan tohum merkezi ile GDO’suz tohum yetiştirildiğini vurguladı. Söz konusu merkezde tescillenmiş 41 adet tohum olduğuna vurgu yapan Sarıçizmeli, tohumların tescillenmesinin son derece önemli olduğunu ve bu bağlamda DAÜ’nün desteğine ihtiyaç duyduklarını bildirdi.

DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam, Zeka Bey Tohum Merkezi’nin ülke genelinde GDO’suz tohum üretiminde önemli rol oynayacağına inandığını belirterek, DAÜ olarak söz konusu merkezle işbirliği yapmaktan dolayı son derece memnun olduklarını dile getirdi. Söz konusu protokol imza töreni sırasında DAÜ Halkla İlişkiler ve Basın Müdür Vekili Murat Aktuğralı da hazır bulundu.