İçeriğe git

DAÜ ile KKTC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı arasında iş birliği protokolü imzalandı. Protokole KKTC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Koral Çağman ile DAÜ Rektörü Prof. Dr. Aykut Hocanın imza koydu. İmza töreni, 25 Mayıs 2021 Salı günü, saat 11:30’da, DAÜ Rektörlüğü Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Törene; KKTC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Koral Çağman, DAÜ Vakıf Yöneticiler Kurulu Başkanı Dr. Erdal Özcenk DAÜ Rektörü Prof. Dr. Aykut Hocanın, Çalışma Dairesi Müdürü Berhan Ongan, DAÜ Vakıf Yöneticiler Kurulu Üyesi Ersun Kutup, Sosyal ve Kültürel İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Deniz İşçioğlu ile İdari ve Teknik İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Serhan Şensoy katıldı.

Aykut Hocanın

“İş Birliğini İleri Taşıyacağız”

İmza töreninin açılış konuşmasını gerçekleştiren DAÜ Rektörü Prof. Dr. Aykut Hocanın, KKTC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Koral Çağman’ı DAÜ’de ağırlamaktan duydukları mutluluğu belirterek, söz konusu protokolün Bakanlık ve DAÜ arasında uzun yıllardır devam eden iş birliğini bir adım daha ileri taşımak üzere hazırlandığını belirtti. DAÜ’nün bir devlet üniversitesi olarak; bünyesinde çalışan akademik, yönetsel ve işçi personelin özlük haklarının eksiksiz yerine getirme noktasında her zaman gerekli adımları atmış olduğuna vurgu yapan Prof. Dr. Hocanın, “Özellikle iş sağlığı ve güvenliği ile kalite süreçlerinin yürütülmesinde, uzman personelin karşılıklı paylaşımı noktasında bazı ivedi adımlar atacağız. DAÜ, 2020-2021 Akademik Yılı Bahar Dönemi’ni pandemi koşullarında öğrencilerinin ve çalışanlarının sağlığını ve güvenliğini sağlayarak geçirmiştir. Önümüzdeki dönemde yüz yüze eğitimle ilgili atılacak olan adımları da planlayarak, eğitimi tekrar şekillendirebileceğimizi ümit ediyoruz” diye konuştu. Prof. Dr. Hocanın, DAÜ’nün topluma hizmet, eğitim ve araştırma anlamında önemli çalışmaları olduğunu ve atılımlar noktasında olduğunu aktararak, bu konularla ilgili de Bakanlar Kurulu ve Bakanlardan gerekli iş birliğini talep edeceklerini ifade etti

Koral Çağman

“DAÜ Her Zaman Gereken Desteği Vermiştir”

Törende konuşan KKTC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Koral Çağman, DAÜ’yü ziyaret etmekten dolayı mutluluk duyduğunu ifade ederek, Bakanlık olarak çalışma hayatında en önemli noktanın iş sağlığı ve güvenliği olduğu konusunun bilinciyle hareket ettiklerini belirtti. Bakan Dr. Çağman, köklü üniversite DAÜ’nün her zaman Bakanlık ile iş birliği içerisinde olduğunu ifade ederek; hazırlanan yasa, tüzük, uygulamalar, geliştirme, çalışmalar konusunda da kendilerine sürekli destek verdiğini belirtti. Protokol çerçevesinde bu desteğin daha resmi ve netleştirilmiş şekilde uygulanabilmesinin sağlanacağına vurgu yapan Bakan Dr. Çağman, protokolün çalışma hayatı için hayırlı olmasını dileyerek, sürekli yenilenen çalışma koşullarında neticesinde uygulamaların da sürekli geliştirilmesi ve yenilenmesi gerektiğine işaret etti.

Konuşmaların ardından, DAÜ ile KKTC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı arasında imzalanan iş birliği protokolüne, Bakan Dr. Koral Çağman ile Rektör Prof. Dr. Aykut Hocanın imza koydu. Ardından DAÜ Rektörü Prof. Dr. Aykut Hocanın tarafından Bakan Dr. Koral Çağman’a Kıbrıs’a özgü Lefkara işi pano takdiminde bulunuldu. İmza töreninin ardından heyet DAÜ L’apprenti Restaurant’ta gerçekleştirilen öğle yemeğinde bir araya geldi.