İçeriğe git

DAÜ İle İTÜ-KKTC Ortak Sertifika Programı Başlıyor

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) ile İstanbul Teknik Üniversitesi – Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Eğitim Araştırma Yerleşkeleri (İTÜ-KKTC) arasındaki kurumsal iş birliği, yeni bir ortak sertifika programı ile pekişti. İki üniversite arasında 20 Şubat 2018 Salı günü imzalanan protokol ile birlikte, ortak sertifika programının hayata geçirilmesi için ilk adım atılmıştı. Son olarak 21 Mart 2018 Çarşamba günü, saat 14:00’te, DAÜ Rektörlüğü’nde düzenlenen imza töreni ile iş birliği protokolüne DAÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Osam ve İTÜ-KKTC Rektörü Prof. Dr. Ercan Kahya’nın da imza koymasıyla birlikte, altı modülden oluşan “Proje ve Yapım Yönetimi Sertifika Programı” için en önemli kurumsal adım da atılmış oldu. İmza töreninde basın mensuplarının yanı sıra, DAÜ İdari ve Teknik İşler’den Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özgür Eren ile İTÜ-KKTC Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Serdar Kum da hazır bulundu.

“İş Birliğimiz Artarak Devam Edecek”

İmza töreninde konuşan DAÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Osam, İTÜ gibi önemli bir kuruluşla iş birliği yapacak olmaktan duydukları memnuniyeti aktararak, iki üniversite arasındaki kurumsal birlikteliğin artarak devam edeceğini kaydetti. Prof. Dr. Osam, imzalanan protokolün ilk başta gönüllerde ve resmi törenle birlikte resmi olarak imzalandığını ifade etti. İTÜ-KKTC Rektörü Prof. Dr. Ercan Kahya da DAÜ ile akademik ve kurumsal birlikteliğin kendilerini mutlu ettiğini belirterek, KKTC toplumuna ve ekonomik gelişime destek vermekten dolayı gururlu olduklarını vurguladı. Prof. Dr. Kahya, DAÜ ile iş birliğinin artarak devam edeceğinin altını çizdi.

Dersler DAÜ’de Verilecek

Protokol kapsamında; DAÜ ile İTÜ-KKTC’nin Sürekli Eğitim Merkezleri tarafından ortaklaşa yürütülecek olan “Proje ve Yapım Yönetimi Sertifika Programı”nın gerçekleştirilmesi için mutabakata varıldı. Açılması öngörülen 6 modülün eğitimi İTÜ-KKTC ve DAÜ tarafından görevlendirilecek öğretim elemanları tarafından (üçer modül olmak üzere) eşit şekilde verilecek.

Her bir modülü başarılı bir şekilde tamamlayan ve tüm modüller tamamlandıktan sonra sınavı başarılı bir şekilde geçen katılımcılar DAÜ ve İTÜ-KKTC tarafından hazırlanan Proje ve Yönetimi Sertifikası’nı almaya hak kazanacak. Ayrı ayrı modülleri alan kişiler ise her bir modüle ilişkin “Başarı Belgesi” almaya hak kazanacak. Eğitimler DAÜ dersliklerinde gerçekleştirilecek. Ancak gerektiğinde İTÜ-KKTC derslikleri de kullanıma açık olacak. Ortak sertifika programı için imzalanan protokol, 31 Aralık 2018 tarihine kadar geçerliliğini sürdürecek.

DAÜ ve İTÜ-KKTC Ortak Sertifika Programı ile ilgili detaylı bilgiye DAÜ Sürekli Eğitim Merkezi 630 2471 numaralı telefondan ulaşılabiliyor.