İçeriğe git

DAÜ ile Geçitkale Belediyesi Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) ile Geçitkale Belediyesi arasında belediyenin Uluslararası Cittaslow (Sakin Kent) hareketine üyelik başvuru sürecinde gerekli koşulların sağlanabilmesi için danışmanlık işlerinin yürütülmesi ile bilimsel, toplumsal, kültürel ve akademik  işbirliklerini geliştirmek, toplumsal konulara olan duyarlılığı güçlendirmek ve karşılıklı çalışmaları teşvik etmek amacıyla işbirliği protokolü imzalandı.

1 Kasım 2016 tarihinde DAÜ Rektörlük makamında gerçekleştirilen işbirliği protokolüne DAÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Osam, Geçitkale Belediye Başkanı Hasan Öztaş ve DAÜ Mimarlık Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Hıfsiye Pulhan imza koydu.

Prof. Dr. Osam, DAÜ’nün topluma değer veren bir üniversite olduğunu belirterek Geçitkale Belediyesi’ne Cittaslow başvuru sürecinde danışmanlık hizmeti verecek olmaktan memnun olduklarını dile getirdi. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) Cittaslow üyesi olan toplam 4 belediye olduğunu dile getiren Prof. Dr. Osam, 3 belediyenin danışmanlık hizmetlerini  DAÜ’nün yaptığını vurguladı.

Geçitkale Belediye Başkanı Öztaş DAÜ ile işbirliği içerisinde bulunmaktan son derece memnun olduklarını dile getirerek DAÜ’nün danışmanlığını alacak olmaktan gurur duyduklarının altını çizdi. DAÜ ile çalışmanın bir ayrıcalık olduğunun belirten Öztaş, DAÜ’nün yardımı ve yol göstericiliği ile Cittaslow üyeliğini alacaklarına inandığını sözlerine ekledi.

https://www.facebook.com/154036407950395/videos/1268918039795554/

Söz konusu işbirliği protokolü imza töreninde DAÜ Öğrenci İşeri’nden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. Yaşar Özden, Mali İşler’den Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Salih Katırcıoğlu, Uluslararası İşler ve Tanıtımdan Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Tanova, İç Mimarlık Bölümü Başkanı Prof. Dr. Uğur Ulaş Dağlı ile Mimarlık Fakültesi öğretim üyeleri hazır bulundu.

Cittaslow Nedir?

Cittaslow, 1999 yılında İtalya'da kurulmuş uluslararası bir belediyeler birliğidir. Kelime kökeni İtalyanca “Citta (Şehir)” ve İngilizce “Slow (Yavaş)” kelimelerinin birleşmesiyle türetilen Cittaslow, “Sakin Şehir” anlamında kullanılmaktadır. Yavaş Hareketi'nin bir parçası olarak bilinmektedir. Birliğe üye olmak isteyen kentlerin üye olabilmeleri için birliğin belirlediği kriterler üzerinden değerlendirilmesi ve Cittaslow felsefesine uygunluğu denetlenmektedir. KKTC’de Yeniboğaziçi Belediyesi, Mehmetçik Belediyesi ve Lefke Belediyesi Cittaslow’a uygun bulunurken Geçitkale Belediyesi de 4.  Cittaslow bölgesi üyeliği için çalışmalara başladı.