İçeriğe git

DAÜ İkinci Uluslararası Nurten Aksugür En İyi Kavram İletişimi Öğrenci Yarışması’nın Sonuçları Açıklandı

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), Mimarlık Fakültesi, İç Mimarlık Bölümü tarafından ikincisi düzenlenen ve Aksugür ailesinin sponsörlüğünü üstlendiği “Uluslararası Nurten Aksugür En iyi Kavram İletişimi Öğrenci Yarışması”nın değerlendirme jürisi geçtiğimiz günlerde toplandı. Prof. Dr. Erdal Aksugür, Prof. Wolfgang Grillitsch, Prof. Dr. Müge Bozdayı, Prof. Dr. Uğur Ulaş Dağlı, Doç. Dr. Nil Paşaoğulları Şahin, Yrd. Doç. Dr. Münevver Özgür Özersay ve Yrd. Doç. Dr. Guita Farivarsadri’den oluşan jüri, yurtiçinden ve yurtdışından yarışmaya katılan toplam 62 projeyi değerlendirmeye aldı.

Yarışmaya KKTC üniversitelerinin yanı sıra Türkiye’deki tüm üniversitelerinden ve yurt dışından da öğrenciler katıldı. İç Mimarlık bölümlerinde okuyan öğrenciler diledikleri medyayı kullanarak fikirlerini ifade ettikleri çalışmalarla yarışmaya katıldılar. Çok yüksek kaliteye sahip birçok çalışmanın yer aldığı yarışmada jüri projeleri titiz bir çalışma sonucunda değerlendirdi ve üç ödül, üç mansiyon ve üç jüri özel ödülünün sahiplerini belirledi.

Buna göre yarışmanın birincisi TOBB Üniversitesi’nden Cihat Çaglar, ikincisi DAÜ’den Merve S. Yuvarlak, üçüncüsü İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Berke Ozkay Özkok olarak belirlenirken, Kocaeli Üniversitesi’nden Nazim Dağdeviren, DAÜ’den Ayşe Özgu Birler ve Hacettepe Üniversitesi’nden Ş. Büşra Ümütlü çalışmaları da Mansiyon Ödülü almaya hak kazandı. Jüri Ayrıca DAÜ’den Mustafa Maraşlı ile Fatemeh Monzavi Ve Dar Al-Hekma Üniversitesi’nden Omemah Bugshan projelerine jüri özel ödülü vermeye karar verdi.

Yarışma koordinatörü Dr. Guita Farivarsadri bu büyük ilginin, yarışmanın artık kurumsallaştığının göstergesi olduğunu, ayrıca bu yarışmanın İç Mimarlık öğrencilerinin özgün fikirlerini özgün araçlarla sunabilmesi açısından çok önemli ve bölgede tek yarışma olduğunu belirtti. Bölüm Başkanı Prof. Dr. Uğur Dağlı da, bölüm olarak böyle büyük ve kapsamlı bir yarışmayı ve organizasyonu düzenledikleri için gurur duyduklarını; DAÜ İç Mimarlık Bölümü olarak geleceğin İç Mimarlarına düşüncelerini ifadede özgür bir platform sağladıkları için mutlu olduklarını vurguladı.

Jüri tarafından sergilenmeye değer bulunan tüm katılımlar; hem elektronik ortamda hem de DAÜ Mimarlık Fakültesi Sergi Salonu’nda sergilenecektir. Sergi 12 – 16 Ekim 2015 tarihleri arasında ziyarete açık olacaktır. Ödül töreni ise 16 Ekim Cuma günü Doğu Akdeniz Üniversitesi, Mimarlık Fakültesinde gerçekleşecektir.