İçeriğe git

DAÜ, III. Uluslararası Nurten Aksugür En İyi Kavram İletişim Yarışması’na Rekor Başvuru

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mimarlık Fakültesi, İç Mimarlık Bölümü tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen “III. Uluslararası Nurten Aksugür En İyi Kavram İletişimi” öğrenci yarışmasına rekor düzeyde başvuru gerçekleşti. 23 Şubat 2018 tarihinde sona eren başvurular sonucunda yarışmaya Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), Türkiye Cumhuriyeti ve Amerika Birleşik Devletleri’nden toplam 32 farklı üviversiteden 120 katılımcı başvurdu.

Dünya çapında tüm İç Mimarlık öğrencileri için kurgulanmış bir yarışma olan Nurten Aksugür En İyi Kavram İletişimi Yarışması ile İç Mimarlık alanında eğitim gören öğrencilerin dikkatlerini eleştirel, yaratıcı ve özgün düşünceye odaklamaları, tasarımın kavramsal boyutunun önemini anlamaları, çeşitli bireysel sunum yöntemleri yardımıyla iletişim kurmaları ve düşüncelerini paylaşmaları için motivasyon ve destek sağlamaları amaçlanıyor.

DAÜ İç Mimarlık Bölümü’nden yapılan açıklamaya göre kazananlar 2 Mart 2018 tarihinde gerçekleştirilecek olan değerlendirme jurisi sonucunda belirlenerek, 9 Mart 2018 tarihinde yarışma web sayfasından duyurulacak.  Jüri tarafından sergilenmeye değer bulunan tüm katılımlar ise hem elektronik ortamda hem de DAÜ Mimarlık Fakültesi’nde 5 – 9 Mart 2018 tarihleri arasında sergilenecektir. Kazananların ödüllendirileceği yarışmada düzenlenecek olan ödül töreni ile yarışma birincisine 3,000 TL, ikinciye 2,000 TL ve üçüncüye 1,000 TL ödül verilecek.

Söz konusu yarışma hakkında daha detaylı bilgiye DAÜ Mimarlık Fakültesi, İç Mimarlık Bölümü’nden, 630 1139 numaralı telefondan veya n.aksuguryarisma@emu.edu.tr e-mail adresi ile