İçeriğe git

DAÜ İç Mimarlık Bölümü, Amerika Birleşik Devletleri’nde Yapılan CIDA Akreditasyon Çalıştayı’na Katıldı.

DAÜ İç Mimarlık Bölümü, Avrupa AQAS kurumundan aldığı kalite belgesi yanında Amerika’dan da Akreditasyon alabilmek için çalışmalarına devam ediyor.

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), Mimarlık Fakültesi, İç Mimarlık Bölümü, Amerika’nın, Dallas şehrinde CIDA (Council for Interior Design Accreditation-İç Mimarlık Akreditasyon Konseyi) tarafından düzenlenen ve bu dalda akreditasyon çalışmasına başlamış olan okullara yol göstermeye yönelik çalışmalar barındıran atölye çalışmasına katıldı.

Türkiye’de ve Kuzey Kıbrıs’ta uluslararası bir kurum (AQAS) tarafından akredite olmuş tek İç Mimarlık Bölümü olan DAÜ İç Mimarlık programı, kalitesini diğer uluslararası değerlendirme kurumlarınca da tescil ettirmek için çalışmalarına devam ediyor. Bu bağlamda Bölüm Başkanı Prof. Dr.Uğur Ulaş Dağlı’nın yaptığı açıklamada bu toplantıya katılmanın, Amerika Birleşik Devletleri ve hatta dünyada İç Mimarlık alanında en önemli ve en saygın akreditasyon kurumu olan CIDA akreditasyonunu alma çalışmalarında önemli bir adım olduğunu vurguladı. Fort Worth Dallas’ta gerçekleşen, DAÜ ile birlikte Amerika’nın çeşitli okullarındaki temsilciler ve Katar, Lübnan’dan toplam 37 kişinin katıldığı çalıştayda, Bölüm adına Akreditasyon Komitesi Üyesi Yrd. Doç. Dr. Guita Farivadsadri yer almış ve ardından deneyimlerini Bölüm Akreditasyon Komisyonu’na aktararak çalışmaların hızlanmasına katkı koymuştur. DAÜ, İç Mimarlık Bölümü, Türkiye’den ve Kuzey Kıbrıs’tan bu çalışmaya katılan tek bölüm olmuştur.

Bunun yanında Bölüm Başkanı Prof. Dr. Dağlı, Uluslararası Akreditasyon konusunda şu anda Türkiye ve Kuzey Kıbrıs’taki İç Mimarlık Bölümleri arasında en deneyimli bölüm olduklarını, bu konuda adım atmayı düşünen Türkiye ve Kuzey Kıbrıs’taki Üniversitelere yardımcı olmak için çalışmalar yaptıklarını ve deneyimlerini diğer Üniversitelerle de paylaştıklarını ifade etti.