İçeriğe git

DAÜ Hızla Büyümeye Devam Ediyor

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) 2014 – 2015 Akademik Yılı’nda eğitim hayatına başlayacak olan Eğitim Fakültesi, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık lisans programı, Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları lisans programı ile Sağlık Bilimleri Fakültesi, Sağlık Hizmetleri Yüksekokulu çatısı altında eğitim hayatını sürdürecek Ameliyathane Hizmetleri ve Radyoterapi ön lisans programlarına öğrenci kabul edecek. Türkçe dilinde verilecek olan söz konusu programlar Türkiye Cumhuriyeti Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Yüksek Öğretim, Planlama, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu’ndan (YÖDAK) da aldığı onay ile eğitim hayarına başlayacak.

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık
Eğitim Fakültesi altında eğitim hayatına başlayacak olan Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık lisans programı ile Türkiye’den ve KKTC’den gelecek öğrencileri söz konusu alanda ilk ve orta öğretim kurumları ile özel sektörde insan kaynakları ofisinde danışmanlık yapabilecek düzeyde yetiştirmek hedefleniyor. Derslerin %30’u İngilizce dilinde verilerek öğrencilerin mezun olduktan sonra İngilizce yayınlanan yazıları da takip edebilmeleri sağlanacak.

Gastronomi ve Mutfak Sanatları
Turizm Fakültesi’nde Türkçe olarak verilecek olan Gastronomi ve Mutfak Sanatları lisans programı ile çevre ve etik değerlere duyarlı, genelde turizm, özelde ise gastronomi ve mutfak sanatları alanına kaliteli bireyler yetiştirilmesi hedefleniyor. Söz konusu program ile yiyecek ve içecek sektörüne mutfak şefi olmaya aday ulusal ve uluslararası mutfaklardan örnekler sunabilecek şefler yetiştirilmesi, konaklama ve sektöre nitelikli eleman ihtiyacı yönünde katkı koyacak mezunlar yetiştirilmesi amaçlanıyor.

Ameliyathane Hizmetleri ve Radyoterapi
Sağlık Hizmetleri Yüksekokulu’na bağlı olarak öğrenci kabul edecek olan Ameliyathane Hizmetleri ve Radyoterapi önlisans programlarında Türkçe eğitim verilecek. Ameliyathane Hizmetleri önlisans programı ile ameliyatanelerde kullanılan tüm cerrahi malzemelerin hazırlanması ve ameliyat sırasında kullanılmasını sağlayabilecek, bütün ameliyat ekiplerinde doğrudan yer alabilecek, cerraha ameliyat sırasında asiste edebilecek, tecrübeli yardımcı cerrahi sağlık personeli yetiştirilmesi hedefliyor.

Radyoterapi önlisans programında ise kanser tedavisinde önemli bir tedavi yolu olan radyoterapi alanında, uzman hekimlerin denetiminde çalışabilecek etken, etkili ve nitelikli yardımcı elemanlar yetiştirilmesi hedefleniyor.