İçeriğe git

DAÜ Hemşirelik Bölümü'nden Ulusal ve Uluslararası Kongrelerde Temsiliyet

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi, Hemşirelik Bölümü katıldığı ulusal ve uluslararası kongrelerde DAÜ’yü başarıyla temsil etmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Girne Elexus Hotel’de, 26. Ulusal Üroloji Kongresi’nde, 7. Ulusal Üroloji Hemşireliği Kongresi’ne katılan DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Hemşirelik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gülten Sucu Dağ, “Böbrek Transplantasyonu Sonrası Bakım” konulu sunum gerçekleştirdi. Yrd. Doç. Dr. Dağ, böbrek tranplantasyonu yapılacak hastalarda, hasta ve yakınlarına nakil sürecinde desteklenmesini, nakil yapılan böbreğin fonksiyonlarını sürdürmek için nakil sürecine hasta ve yakınlarının dahil edilmesini ve ameliyat öncesi ve sonrası komplikasyonları önlemek ve gerekli girişimleri uygulamak, hastaların hastanede kaldığı sürede kaliteli bakım almasını sağlamak için hemşirelerin uzman bilgiye sahip olmalarının öneminden bahsetti.

DAÜ X. Uluslararası Katılımlı Tıp Bilişimi Kongresi’nde

Türkiye’nin en kapsamlı sağlıkta teknoloji, iş ve işbirliği buluşması olan Sağlıkta Tıp Bilişimi Kongresi “X. Uluslararası Katılımlı Tıp Bilişimi Kongresi” adı altında Antalya – Xanadu Hotel’de geniş bir katılım ile gerçekleştirildi. Kongreye katılan Yrd. Doç. Dr. Dağ “Karar Destek Sistemini Kullanan Hemşirelerin Deneyimlerinin Belirlenmesi” konulu sözel bildirisi ile DAÜ’yü başarıyla temsil etti. Hemşirelere sürekli güncel, kanıta dayalı bilgi desteği sağlanabilmesi için hemşirelik alanında Karar Destek Sistemleri’nin geliştirilmesinin önemini vurgulayan Yrd. Doç. Dr. Dağ,  Hemşirelik uygulamalarına ilişkin karar destek sistemlerinin hastane bilgi yönetim sistemlerine ve ulusal sağlık sistemine entegre edilmesinin, hemşirelik bakımının kaliteli ve güvenli sürdürülmesinde ölçülebilir veri oluşturmasını sağlayacağına değindi.  

Hemşirelik Bakımının Odağında “İnsan” Yer Alır

Öte yandan DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. R. Selma Görgülü, Ege Üniversitesi ve İzmir Katip Çelebi Üniversitesi tarafından İzmir’de düzenlenen “Uluslararası Hemşirelik Uygulamalarında Etik Kongresi”ne Davetli Konuşmacı olarak yer aldı. Prof. Dr. Görgülü, Kongre’de “Hemşirelik Beceri Eğitiminin Etik Boyutu” konulu konferans gerçekleştirdi.  Konuşmasında, hemşirelikte beceri eğitiminin etik ilkeler temelinde bilimsel veriler ve günümüz teknolojisinden yararlanılarak, dikkat ve özenle yapılması gerektiği üzerinde duran Prof. Dr. Görgülü, eğitimin tüm aşamalarında hemşirelik bakımının odağında “insan” olduğunun hiçbir şekilde göz ardı edilmemesi gerektiğini vurguladı.