İçeriğe git

DAÜ Hazırlık Okulu Öğrencileri Tarihi Mirasları Tanıdı

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Yabancı Diller ve İngilizce Hazırlık Okulu’ndan bir grup yabancı uyruklu öğrenci Toplumsal Duyarlılık Projesi kapsamında Öğretim Görevlisi Nevin Adalar ve Okutman Hatice Güneş eşliğinde Girne Kalesi’ni ve Girne Turizm Limanı’nı ziyaret edip tarihi hakkında bilgi aldılar ve resim çektiler. Öğrencilerin bazıları kendi atalarının da adayı geçmişte ziyaret eden veya ticari ilişkilerde bulunan ülkeler  arasında olduklarını öğrenince heyecanlandılar ve adanın tarihi geçmişi ile kendi ülkeleri arasındaki ilişkileri daha iyi öğrenebilmek için kendi ülkelerinde de araştırma yapacaklarını ifade ettiler.  

Öte yandan aynı proje kapsamında bir sonraki hafta da Lefkoşa surlar içindeki bazı tarihi yerler ziyaret edilerek, yabancı uyruklu öğrencilerin bilgi toplamaları ve resim çekmeleri sağlandı. Öğrenciler, kendi ülkelerinde de benzeri tarihi yerlerin olduğunu ve bu tarz tarihi yerlerin toplumların kültürlerinde büyük önem taşıdığını fark etmediklerini ifade ederek, ülkelerine geri döndüklerinde kendi ülkelerindeki tarihi yerler hakkında daha detaylı bilgi toplayacaklarını ifade ettiler.

Hayvan Barınağına Anlamlı Ziyaret

DAÜ Yabancı Diller ve İngilizce Hazırlık Okulu'nun bir diğer anlamlı ziyareti ise Öğretim Görevlisi Sevdiye Toker eşliğinde Toplumsal Sorumluluk Projesi kapsamında, Girne Hayvanları Kurtarma Derneği çatısı altında bulunan Arapköy'deki hayvan barınağına yapıldı. Girne Hayvanları Kurtarma Merkezi eğitim sorumluları Maggie Smith ve Pamela Kennedy, “Hayvanları Seviyorum - Kıbrıs'ın Hayvanlarını Tanıma” adlı proje gurubu ögrencilerine merkezin çalışmaları hakkında detaylı bilgiler verdiler. Terkedilmiş, bakıma muhtaç kimsesiz hayvanlara her türlü bakımın yapıldığını ve yuvalandırma çalışmaları için yoğun gayret sarf ettiklerini anlatan Bayan Smith ve Kennedy, hayvanların da tüm canlılar gibi yeme, içme, barınma gibi temel ihtiyaçları yanında sevgi, şefkat ve güvene de ihtiyaçları olduğuna dikkat çektiler. Terk edilmenin hayvanlar üzerinde ağır travmalar oluşturduğunu anlatan Girne Hayvanları Kurtarma Merkezi yetkilileri, DAÜ'lü öğrencilerin duyarlı davranışlarından ötürü duydukları memnuniyeti dile getirdiler ve bunun tüm topluma örnek teşkil etmesi temennisinde bulundular. Yetkililer ayrıca DAÜ İngilizce Hazırlık Okulu öğrencilerine barınaktaki hayvanlarla yakından ilgilendikleri, onları yürüyüşe çıkardıkları ve mama bağışında bulundukları için teşekkür ettiler.