DAÜ Giriş ve Burs Sınavı – 2015 Sınav Sonuçları Açıklandı

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) KKTC’li Öğrencilere Yönelik Giriş ve Burs Sınavı – 2015, 2 Haziran 2015 Salı günü, 14:00 – 16:30 saatleri arasında gerçekleştirildi. DAÜ Rektörlüğü’nden verilen bilgiye göre 1070 öğrencinin katıldığı DAÜ Giriş ve Burs Sınavı – 2015, Gazimağusa’da DAÜ Kampüsü’nde ve Lefkoşa’da Türk Maarif Koleji’nde yapıldı.

Sınav sonucunda tıp programı hariç her programa 1. sırada yerleşen adaylar yüzde 100, 2. ve 3. sıralarda yerleşen adaylar yüzde 50, 4. 5. 6. ve 7. sıralarda yerleşen adaylar ise yüzde 25 kesintisiz ve koşulsuz burs hakkına sahip oldular.

Matematik, Fen Bilimleri, Türkçe, Sosyal Bilimler testlerinin yanı sıra dil bölümleri için İngilizce Dil Testi ve görsel yetenek isteyen bölümler için ise Görsel Yetenek Testi’nden oluşan sınavda tüm adayların Matematik – Fen (MF), Türkçe – Matematik (TM) ve Türkçe – Sosyal (TS) puanları hesaplandı. Ayrıca, ilgili testleri cevaplandıran adayların İngilizce Dil (İD) ve Görsel Yetenek Puanı (GY)’nın da hesaplandığı belirtildi.

DAÜ’nün KKTC’li Öğrencilere Yönelik Giriş ve Burs Sınavı – 2015’i kazanan öğrencilerin bugünden itibaren Eylül ayına kadar DAÜ Öğrenci İşleri Müdürlüğü’ne başvurarak kayıtlarını yaptırabilecekleri açıklandı.

2015 Puan Türü Birincileri

Ertan Arter

Gazimağusa Türk Maarif Koleji

Matematik – Fen Bilimleri (MF) Puan Türü Birincisi