DAÜ Giriş Sınavı Bu Yıl 5 Haziran’da Yapılıyor

Başlangıç:
Bitiş:
Yer:

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) KKTC’li Öğrencilere Yönelik Giriş ve Burs Sınavı – 2014,  05 Haziran 2014 Perşembe günü, 10:00 – 12:30 saatleri arasında gerçekleştirilecek. DAÜ Rektörlüğü’nden verilen bilgiye göre DAÜ Giriş ve Burs Sınavı – 2014’ün, Gazimağusa’da DAÜ kampüsünde ve Lefkoşa’da Türk Maarif Koleji’nde yapılacağı belirtildi. Yapılan açıklamada sınava başvuru tarihlerinin 02 Mayıs – 04 Haziran 2014 tarihleri arasında olduğu belirtilerek, başvuruların Gazimağusa’da DAÜ Öğrenci İşleri Müdürlüğü’ne ve 20 Mayıs – 04 Haziran 2014 tarihleri arasında Lefkoşa’da Atatürk Öğretmen Akademisi’ndeki DAÜ Sınav Başvuru Merkezi’ne yapılabileceği açıklandı. Sınava başvurular ayrıca daha sonra duyurulacak bir program çerçevesinde KKTC liselerine yapılacak olan ziyaretler esnasında da yapılabilecek.

Sınava giriş harcının geçen yıl olduğu gibi 25 Türk Lirası olduğu belirtilen açıklamada, sınav harcının Kooperatif Merkez Bankası’nın herhangi bir şubesinden DAÜ’nün 100640 numaralı hesabına veya Lefkoşa’da Atatürk Öğretmen Akademisi’ndeki DAÜ Sınav Başvuru Merkezi’ne başvuru esnasında yatırılabileceği belirtildi. Ayrıca okul ziyaretlerinde başvuru sırasında da sınav giriş harcı ödenebilecek.

Sınava başvuracak olan öğrencilerin KKTC kimlik kartı fotokopisi, banka dekontu ve 2 adet vesikalık fotoğraf ile başvurularının kabul edileceği belirtildi. Açıklamada sınava girecek olan öğrencilerin sınav günü saat 09:30’da sınav merkezlerinde hazır bulunmaları ve yanlarında kimlik kartlarının ve sınav giriş belgesinin olması gerektiği de vurgulandı.

Liselerde de Başvuru Kabul Ediliyor

DAÜ Rektörlüğü’nden yapılan açıklamaya göre sınava başvurular, ayrıca bir program çerçevesinde KKTC liselerine yapılacak olan ziyaretler esnasında da yapılabilecek. Aşağıdaki programa göre DAÜ görevlileri tarafından yapılacak olan ziyaretlerde de öğrencilerden başvuru kabul edilebilecek. Açıklamada sınava giriş harcının liselerde yapılacak başvuru esnasında da yatırılabileceği belirtildi.

5 Mayıs 2014 Pazartesi
16 Mayıs 2014 Cuma
  • Sedat Simavi Endüstri Meslek Lisesi

Sınavda Uygulanacak Testler ve Puan Türleri

DAÜ Rektörlüğü’nden yapılan açıklamaya göre sınavın Matematik, Fen Bilimleri, Türkçe, Sosyal Bilimler testlerinin yanı sıra dil bölümleri için İngilizce Dil Testi ve görsel yetenek isteyen bölümler için ise Görsel Yetenek Testi’nden oluşacağı vurgulandı.

Sınava katılacak olan tüm adayların dört temel testi cevaplandırmaları gerektiği hatırlatılan açıklamada, tüm adayların Matematik – Fen (MF), Türkçe – Matematik (TM) ve Türkçe – Sosyal (TS) puanlarının hesaplanacağı belirtildi. Ayrıca, adayların ilgili testleri cevaplandırmaları halinde İngilizce Dil (İD), Görsel Yetenek (GY), Müzik Puanı (MP) ve Spor Puanı (SP) da hesaplanacak.

Yetenek Sınavları

DAÜ’de Müzik Öğretmenliği Programı’nda öğrenim görmek isteyen adayların Sınav Giriş Başvurusu ardından Müzik Öğretmenliği Bölümü’ne şahsen veya 630 14 67 numaralı telefondan yetenek sınavı için randevu almaları gerekmektedir. Aynı şekilde Spor Bilimleri Programı’nda öğrenim görmek isteyen adayların ise Sağlık Bilimleri Fakültesi Sekreterliği’ne şahsen veya 630 39 39 numaralı telefona başvurmaları gerektiği bildirildi. Söz konusu programlarla ilgili Yetenek Sınavları ise 03 ve 04 Haziran 2014 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Burslar

Sınav sonucunda her programa 1. sırada yerleşen adaylar yüzde 100, 2. ve 3. sıralarda yerleşen adaylar yüzde 50, 4. 5. 6. ve 7. sıralarda yerleşen adaylar ise yüzde 25 kesintisiz ve koşulsuz burs hakkına sahip olacaklar. Ayrıca liselerden pekiyi derece ile okul birincisi olarak mezun olan öğrencilere yüzde 20 indirim uygulanacak.

Yeni Programlar

DAÜ 2014 – 2015 Akademik Yılı’nda yeni programlar açmak için de hazırlıklarını sürdürüyor. Önümüzdeki akademik yılda Eğitim Fakültesi bünyesinde öğretim dili ağırlıklı Türkçe (%30 İngilizce) olan “Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık’’ lisans programı ile Sağlık Hizmetleri Yüksek Okulu bünyesinde öğretim dili Türkçe “Ameliyathane Hizmetleri”, “Perfüzyon Teknikleri”, ‘’Radyoloji’’ ve ‘’Optisyenlik’’ önlisans programları da açılacak olan programlar arasında yer alıyor.

Ön Lisans Programlarına Sınavsız Giriş

DAÜ Rektörlüğü’nden verilen bilgiye göre meslek lisesi mezunlarının ilgili alanlarda olmak üzere 2 yıllık programlara sınavsız girebilecekleri ve bunun için başvuru formunda gerekli kısmın doldurulması gerektiği de bildirdi. Meslek Lisesi mezunlarından sınavsız olarak 2 yıllık önlisans programına başvuracak adaylardan ise 10 TL başvuru harcı alınacak.

GCE A/AS Level ve IGCSE - GCSE O’Level ile de Öğrenci Kabul Edilecek

Öte yandan DAÜ GCE A/AS level ve IGCSE-GCSE O’level sınav sonuçlarına göre de KKTC uyruklu öğrenci kabul edecek. Söz konusu sınav sonuçları ile kabul için başvuran KKTC uyruklu adaylardan,Tıp hariç diğer programlara yerleşen ve belirtilen koşulları sağlayan bir adaya %100, iki adaya %50 ve iki adaya da %25 olmak üzere, puan sıralarına göre, en fazla 5 adaya burs verilecek. Öğrencilerin %100 burs hakkı için 400 veya üzerinde,  %50 burs hakkı için 350 veya üzerinde ve %25 burs hakkı için 300 veya üzerinde puan almaları koşul sayılacaktır.

Sınav Sonuçlarının Duyurulması

Sınav sonuçları aynı gün akşam saatlerinde internet üzerinden DAÜ’nün web sayfasından https://www.emu.edu.tr/kktcsinav ve basın kanalları aracılığı ile duyurulacaktır. Ayrıca, aynı gün saat 13:30’de sınav soruları ile çözümleri de DAÜ web sitesinden açıklanacak. Sınavla ilgili ayrıntılı bilgiye ve geçmiş yıllarda çıkan sorulara aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Sınav Hakkında Detaylı Bilgi İçin Tıklayınız