İçeriğe git

DAÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Görevlileri Türkiye Aşçılık Milli Takımı'na Davet Edildi

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Görevlileri Hakan Açıl ile Pınar Barut, Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu (TAŞFED) tarafından Türkiye Aşçılık Milli Takımı’na davet edildiler.

https://www.facebook.com/154036407950395/videos/1435395283147828/

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan DAÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Kılıç, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nde eğitim kalitesinin hızla yükseldiğini ve uluslararası standartları yakaladıklarını belirterek, bunu da son iki yılda katıldıkları uluslararası gastronomi yarışmalarında almış oldukları derecelerle gösterdiklerini ifade etti. 

Hakan Açıl

“Bu yarışmalara katılan öğrencileri yarışmaya hazırlayan şef öğretim görevlilerinin rolünün ne kadar önemli olduğunun bir göstergesi de şef öğretim görevlilerimiz Hakan Açıl ile Pınar Barut’un milli takıma davet edilmeleridir.” şeklinde açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Kılıç, milli takımın 8 – 11 Mayıs 2017 tarihleri arasında Hong Kong’da HOFEX 2017 kapsamında yapılacak olan Hong Kong International Culinary Classic’de (HKICC) yarışacağını ve ekipte 2 uzman şefin yer almasının gurur verici olduğunu belirtti.

Pınar Barut

Prof. Dr. Kılıç, DAÜ Turizm Fakültesi’nin Rektörlüğün vizyonu doğrultusunda akademik ve fiziksel alt yapısına yaptığı yatırımların devam edeceğini dile getirerek, günümüzün yükselen trendi gastronomi alanına ve turizm sektörüne eğitilmiş şefler vermeye de devam edeceklerinin altını çizdi.