İçeriğe git

DAÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğrencileri Avrupa Üçüncüsü Oldu

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Muftak Sanatları Bölümü öğrencileri Cem Mengüllüoğlu ve Hüseyin Akbulut, öğretim görevlisi uzman şef Hakan Açıl rehberliğinde Türkiye Cumhuriyeti (TC) ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni (KKTC) temsilen katıldıkları 29. Olağan Konferans, Yarışmalar ve Genel Kurulu’nda müthiş bir başarının altına imza atarak, iki farklı alan olan pastacılık ve dekatlon (özel yöntemle yemek pişirme) alanlarında onlarca yarışmacı arasından Avrupa üçüncüsü olarak DAÜ’nun gururu oldular.

23 – 28 Ekim 2016 tarihleri arasında Docklands Academy London (DAL) ev sahipliğinde Avrupa Otelcilik ve Turizm Okulları Birliği'nin (AEHT) organize ettiği 29. Olağan Konferans, Yarışmalar ve Genel Kurulu Avrupa’daki birçok turizm, otelcilik ve gastronomi okullarından 600’ün üzerinde kişinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Londra’nın ünlü Westminster Katedrali içindeki Church House’da açılış töreni ile başlayan etkinlikte, AEHT Başkanı Ana Paula Pais ve organizasyona ev sahipliği yapan Docklands Academy London (DAL) Müdürü Ayşegül Yeşildağlar açılış konuşması gerçekleştirdiler. Daha sonra ev sahibi kurum tarafından hazırlanan etkinlik programı dahilinde İngiltere'nin çok kültürlülüğünü öne çıkaran sanat gösterileri düzenlendi. Yapılan açılış töreninin ardından yarışmacı öğrencilere ve eğitmenlere bilgilendirme toplantıları düzenlendi. 24, 25 ve 26 Ekim tarihlerinde tüm gün süren yarışmaların galipleri, 27 Ekim akşamı düzenlenen galada açıklandı.

Otelcilik ve turizm okulları arasında iletişim ve değişimleri teşvik etmek, okullar ve işletmeler arasında köprü kurmak ve iletişim ağlarını geliştirmek amacıyla kurulan AEHT, Avrupa’nın en seçkin birlikleri arasında gösteriliyor. Avrupa'nın geniş çaplı turizm organizasyonlarından olan ve 44’ten fazla ülkenin temsil edildiği AEHT organizasyonunda temel olarak turizm ve gastronomi konuları ele alınıyor.

Prof. Dr. Kılıç: “Öğrencilerimiz İle Gurur Duyuroruz”

DAÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Kılıç konuya ilişkin yapmış olduğu açıklamada, DAÜ Turizm Fakültesi olarak elde edilen başarıdan son derece mutlu olduklarını belirterek “Öğrencilerimiz ile müthiş gurur duyuyoruz” dedi. Prof. Dr. Kılıç, iki farklı kategoride Avrupa üçüncüsü olan öğrencilerini kutlayarak, gelişimlerine katkı koyan tüm eğitmen hocaları tebrik etti. Prof. Dr. Kılıç ayrıca, Avrupa’daki Turizm, Otelcilik ve Gastronomi alanlarında eğitim veren kurumlar arasında en prestijli değere sahip bu etkinliğe katılımları için destek veren DAÜ Rektörlüğü’ne ve özellikle DAÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Osam’a teşekkürlerini sundu.

Kurul Toplantısı ve Genel Kurulda Sunum Gerçekleştirildi

DAÜ Turizm Fakültesi, AEHT üyesi ve ülke temsilciliği görevleri sebebiyle AEHT yönetim kurulu ve genel kurul toplantılarına da katılarak ülkemizi ve üniversitemizi tanıtmanın yanı sıra, bazı AEHT etkinliklerinin Kuzey Kıbrıs’ta yapılabilmesi için proje önerileri sunmuş ve diğer üye kurumlarla işbirliği yapma yönünde girişimlerde söz konusu yönetim kurulu toplantısı ve genel kurula Prof. Dr. Hasan Kılıç ve öğretim üyesi Doç. Dr. Ali Öztüren katılmıştır. DAÜ ve Turizm Fakültesi ile ilgili sunum birçok AEHT üyesi tarafından ilgiyle izlendi. Özellikle ‘Gençlik Parlamentosu’ ile ilgili yapılan öneri AEHT üyelerinin takdirini kazanarak Avrupa’dan birçok turizm ve gastronomi  öğrencilerini Kuzey Kıbrıs’ta buluşturmanın kapısını araladığı bildirildi.