İçeriğe git

DAÜ Fen ve Edebiyat Fakültesi KKTC’de Yayın Sıralamasında Açık Ara Birinci Sırada

Doğu Akdeniz Üniversiresi (DAÜ) Fen ve Edebiyat Fakültesi 2017 yılında Web of Science tarafından indekslenen dergilerde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) yayın sıralamaları açısından açık ara birinci sırada yer aldı. 1986 yılında kurulan Fen ve Edebiyat Fakültesi kurulduğu yıldan itibaren 2017 yılına kadar 860 yayını ile gerek KKTC’nin gerekse Türkiye Cumhuriyeti’nin (TC) önde gelen Fen ve Edebiyat Fakülteleri arasında yer alma başarısı gösterdi.

Bünyesinde Matematik (İngilizce), Biyolojik Bilimler (İngilizce), Mütercim-Tercümanlık (İngilizce), Psikoloji (İngilizce ve Türkçe), Fizik (İngilizce), Kimya (İngilizce) ve Türk Dili ve Edebiyatı (Türkçe) olmak üzere toplam 7 bölüm ile eğitime devam ediyor.

Yüksek Kalitede Eğitim

Üniversitenin vizyon ve misyonu doğrultusunda eğitim kalitesine ve araştırma potansiyeline büyük önem veren DAÜ, İngiltere merkezli yükseköğretimi derecelendirme kurulu Times Higher Education (THE) 2017 – 2018 Akademik Yılı için Dünya Üniversite Sıralaması’na giren Türk Üniversiteler arasında 601-800 bandında yer aldı. Yine İngiltere merkezli yüksek öğretim kalite kurumlarında en önemlilerinden biri olan QS-Stars’a göre ise DAÜ Eğitim ve Olanaklar alanında 5 yıldıza layık görüldü. Fakültenin yayın ve atıflar ile sunduğu yüksek kalitedeki eğitim de bu sıralamalarda önemli bir yere sahiptir.

Üst Düzey Donanımlı Laboratuvarları İle Fark Yaratıyor

DAÜ Fen ve Edebiyat Fakültesi’nde 2018 yılında açılan Fizik 1, Fizik 2 ve Matematik Araştırma Laboratuvarları fakültenin eğitim, araştırma ve kaliteye verdiği önemin en büyük göstergeleri arasında yer alıyor.

Fakültenin DAÜ’nün araştırma altyapısında önemli bir yer tuttuğunun altını çizen DAÜ Fen ve Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ali Özarslan, Fakülte’de Fizik 1, Fizik 2 ve Matematik Araştırma laboratuvarının yanı sıra Genel Kimya, Genel Biyoloji, Moleküler Biyoloji ve Genetik, Psiko-Biyoloji, Bilişsel Davranış, Çeviri, Fiziko-Kimya, Enstrumental Analiz, Organik Kimya, Fotovoltaik, İnce Film Metrolojisi ve üç Bilgisayar laboratuvarında öğrenci ve araştırmacılara çalışma ile deney yürütme olanağı sağlandığını vurguladı.

Uluslararası Üyelik ve Akreditasyonlara Sahip

Uluslararası üyelik ve akreditasyonlara büyük önem veren DAÜ Fen ve Edebiyat Fakültesi bünyesinde Matematik Bölümü’nün AMS (American Mathematical Sociaty), Psikoloji İngilizce lisans programının TPD (Türk Psikologlar Derneği) üyeliği olduğunu dile getiren Prof. Dr. Özarslan, TPD üyeliğinin Türkiye’de sadece 11 üniversitede, KKTC’de ise yanlızca DAÜ’de olduğunu vurguladı.  Prof. Dr. Özarslan, Moleküler Biyoloji ve Genetik Lisans programının 2020 yılına kadar Almanya merkezli Sağlık Bilimleri alanında akreditasyon veren AHPG akreditasyonuna sahip olduğunu da sözlerine ekledi..

Bilimsel Etkinlikler Düzenleniyor

DAÜ Fen ve Edebiyat Fakültesi’nin 2017-2018 Akademik Yılı içerisinde alanında uzman birçok kişiyi öğrencilerle bir araya getirerek bilimsel etkinliklerle de farkını ortaya koyduğunu belirten  Prof. Dr. Özarslan, Fakülte bünyesinde “2. Ulusal Sosyal Psikoloji Kongresi, Çeviri Seminerleri, 7. Belgesel Günleri ve Nigar Hanımdan Günümüze Kadın Şairlerimiz” gibi birçok etkinlik düzenlediklerini dile getirdi.

Öğrenciler ile alan uzmanlarını bir araya getirmeye önem verdiklerine değinen  Prof. Dr. Özarslan, etkinlikler çerçevesinde ünlü yazar Osman Şahin’i, ünlü matematik dahisi Arran Fernandez’i  ve Prof. Dr. Alireza Fazeli, Prof. Dr. Bayram Tekin ile Prof. Dr Oğuz Akay gibi dünyaca ünlü birçok bilim insanlarını öğrencilerle buluşturduklarını vurguladı. Prof. Dr. Özarslan, Fakültede yüksek standartlarda verilen kaliteli eğitim ve sunulan olanaklar sayesinde mezunların dünyanın önde gelen üniversitelerinde yüksek lisans ve doktora programlarına kabul edilebildiğini ve piyasada kolayca  iş bulup, rekabetçi iş ortamlarında kendilerine yer edinebildiklerini vurguladı.