İçeriğe git

DAÜ Farkında! DAÜ'de Kanser Hastalarına Yardım Derneği Yararına Kermes Gerçekleştirildi

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), 1 – 7 Nisan Kanser Haftası dolayısıyla, KKTC Kanser Hastalarına Yardım Derneği yararına önemli bir kermese imza attı. Söz konusu hafta kapsamında, DAÜ Personel İşleri Müdürlüğü öncülüğünde, 3 Nisan 2017 Pazartesi günü, 10:00 – 13:00 saatleri arasında, DAÜ kampüsü içerisinde yer alan Merkezi Derslik (CL) önünde renkli bir kermes gerçekleştirildi.

https://www.facebook.com/154036407950395/videos/1435428076477882/

DAÜ’de yer alan tüm fakülte, müdürlük ve birimlerin katkılarıyla kurulan stantlarda çeşitli yiyecek ve içeceklerin satışı yapılarak kanser hastalarına destek olabilmek için çalışıldı. “DAÜ Farkında” sloganı ile gerçekleştirilen kermeste, DAÜ’de çalışan personelin kendi emekleriyle hazırladığı yiyecek ve içeceklerin satıldığı toplam 37 stantdan elde edilen gelir, KKTC Kanser Hastalarına Yardım Derneği’ne bağışlanacak. 

Kermese DAÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Osam ve Rektör Yardımcıları, DAÜ VYK Üyeleri, DAÜ personeli ve DAÜ öğrencilerinin yanı sıra Gazimağusa Kaymakamı Dürdane Acı, Kanser Hastalarına Yardım Derneği Başkanı Raziye Kocaismail ve dernek üyeleri, Doğu Akdeniz Doğa İlkokulu öğretmen ve öğrencileri ile Gazimağusa halkı da yoğun ilgi gösterdi.

Dernek Başkanı Raziye Kocaismail DAÜ’nün kermes etkinliği ile çok önemli bir destek oluşturduğunu, ayrıca hastalarına verilen ‘yanınızdayız’ mesajının kendileri için önemli bir motivasyon olduğunu söyledi.  “DAÜ Farkında! Hastalarımız ve halkımız da farkında olanların farkında” diyerek sözlerine devam eden Kocaismail, Rektör Prof. Dr. Osam’ın öncülüğünde yapılan bu organizasyon için tüm DAÜ’ye teşekkürlerini iletti.

Kermeste bir açıklama yapan DAÜ Rektörü Prof. Dr. Osam, sosyal sorumluluk projelerinin önemine vurgu yaparak, DAÜ’nün kaliteli yükseköğretim misyonunun yanında toplumsal konulara da duyarlı bir eğitim kurumu olduğunu ifade etti. Kanser konusunda farkındalığın çok önemli olduğunu belirten Prof. Dr. Osam, DAÜ olarak ülkedeki kanser hastalarına bir nebze de olsa yardım edebilme adına yapılan kermesin çok önemli olduğunun ve buna benzer etkinliklere devam edeceklerinin altını çizdi. Prof. Dr. Osam, kermese katkıda bulunan tüm DAÜ’lülere gönülden teşekkürlerini sundu.