İçeriğe git

DAÜ Eğitim Fakültesi Yeni Öğrencilerine 'Hoşgeldiniz' Dedi

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Eğitim Fakültesi, Temel Eğitim Bölümü, yeni öğrencilerinin bölüme ve üniversiteye daha rahat uyum sağlayabilmesi için oryantasyon etkinliği düzenledi. Söz konusu etkinliğe, DAÜ Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Hatice Nilay Hasipoğlu, DAÜ Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölüm Başkanı Prof. Dr. Elif Yeşim Üstün, öğretim üyeleri Prof. Dr. Ayşe Işık Gürşimşek ve Yrd. Doç. Dr. Eda Kargı ile bölüm araştırma görevlilerinin yanı sıra 2017-2018 Akademik Yılı’nda DAÜ’ye kayıt yaptıran yeni öğrenciler katıldı.

Hatice Nilay Hasipoğlu

Oldukça geniş katılımlı oryantasyon etkinliğinde konuşan DAÜ Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Hatice Nilay Hasipoğlu, yeni öğrencilere çok güzel bir dört yıl geçirmeleri temennisinde bulundu. 

Elif Yeşim Üstün

DAÜ Eğitim Fakültesi, Temel Eğitim Bölüm Başkanı Prof. Dr. Elif Yeşim Üstün, yeni öğrencilere DAÜ’yü tercih ettikleri için teşekkür ederek başladığı konuşmasında, öğrencileri bölümde alacakları dersler hakkında detaylı olarak bilgilendirdi. Birinci sınıf dersleriyle ilgili bilgi veren Prof. Dr. Üstün, öğrencilere sosyal aktivitelere katılmaları ve farklı ülkelerden gelen öğrencilerle arkadaşlık kurarak kültür alışverişinde bulunmalarını tavsiye etti. 

Ayşe Işık Gürşimşek

“DAÜ Uluslararası Bir Üniversite”

DAÜ Eğitim Fakültesi, Temel Eğitim Bölümü Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Ayşe Işık Gürşimşek, konuşmasında yeni öğrencileri en iyi şekilde yetiştireceklerini vurgulayarak öğrencilere çok iyi bir üniversitede bulunduklarını hatırlattı. DAÜ’nün uluslararası niteliği bulunan bir kurum olduğuna işaret eden Prof. Dr. Gürşimşek, öğrencilerin dört yılın sonunda buradan sorumlu birer öğretmen olarak mezun olacaklarını ifade etti. DAÜ’nün yeni öğrenciler için kendilerini yalnızca mesleki yönden değil, aynı zamanda sosyal ve kültürel olarak da geliştirebilecekleri bir ortama sahip olduğunun altını çizen Prof. Dr. Gürşimşek, öğrencilere yabancı dillerini geliştirmeleri tavsiyesinde bulundu.

Eda Kargı

DAÜ Eğitim Fakültesi, Temel Eğitim Bölümü Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Eda Kargı da Temel Eğitim Bölümü olarak öğrenciler için çok verimli çalışmalar gerçekleştirdiklerini ve topluma faydalı birer insan olabilmeleri için tüm imkanlarını seferber ederek eğitim vereceklerini belirtti. 

Bölüm araştırma görevlileri de tek tek kürsüye çıkarak konuşma yaptı ve kendilerini tanıtarak yeni öğrencilere her konuda yardımcı olmaya hazır olduklarının altını çizdi. Konuşmaların ardından soru-cevap bölümüne geçildi. Öğrencilerin sorularını yanıtlayan DAÜ Eğitim Fakültesi, Temel Eğitim Bölümü öğretim üyeleri, ardından yeni öğrencilere 2017-2018 Akademik Yılı’na dair bilinmesi gereken önemli unsurları içeren “Öğrenci El Kitabı” dağıtımında bulundu.